Peste 7.000 de firme au beneficiat de programul IMM Invest, plafonul fiind de 6 miliarde de lei

Peste 7.000 de firme au beneficiat de programul IMM Invest, plafonul fiind de 6 miliarde de lei

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică seară, că 7.000 de companii au beneficiat până acum de programul IMM Invest, plafonul atins fiind de 6 miliarde de lei.

”Economia României a fost afectată, ca toarte economiile. În toată această perioadă am luat sistematic măsuri pentru a ajuta companiile, angajaţii. Am luat măsuri care au urmărit să injectăm lichiditate în companii, să protejăm companiile şi angajaţii”, a afirmat, duminică, la România TV, Ludovic Orban.

Acesta a oferit date referitoare la IMM Invest.

”Am pornit deja programe economice, cum este programul IMM Invest. Am atins plafonul de 6 miliarde, peste 7.000 de firme beneficiare şi deja am atins un plafon de 6 miliarde. Acest plafon va creşte şi noi şi băncile ne-am confruntat cu un val de cereri care au trebuit procesate. Sunt bănci care s-au mişcat foarte bine şi bănci care şi acum au arătat că nu vor să se implice în finanţarea companiilor, a economiei”, a mai declarat prmierul.

În ceea ce priveşte cele 6 miliarde acordate prin IMM Invest, Premierul a explicat că aproximativ jumătate sunt credite pentru finanţarea companiilor şi jumătate pentru capital de lucru.

El a arătat că, în primele cinci luni, rambursările de TVA au fost cu peste 50% mai mari în acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut s-au decontat concedii medicale de peste 600 de milioane pe lună, în condiţiile în care media anului trecut era sub o sută de milioane.

”Toate lucrurile astea, într-un fel, au injectat lichidităţi în economie”, a mai afirmat premierul.

”Pe scurt, în planul pe care îl pregătim şi îl vom lansa în maxim 10 zile, pregătim scheme de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, pentru a le susţine investiţiile şi capitalul de lucrul, regândirea schemei de ajutor de stat pentru investiţiile greenfield (...), punem la punct un plan de granturi pentru IMM. Deocamdată, nu avem resurse financiare de la nivel european, ele urmează să vină”, a adăugat premierul.

Etichete
Comenteaza