Peste un milion de turişti străini au venit în România în primul semestru al anului. Câţi bani au cheltuit

Peste un milion de turişti străini au venit în România în primul semestru al anului. Câţi bani au cheltuit
Potrivit datelor raportate de Institutul Naţional de Statistică (INS), principalele motive ale sejururilor le-au reprezentat afacerile.

"În semestrul I 2016 numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1092,6 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2761,6 milioane lei.", se specifică în comunicat.

În principal, motivul pentru care turiştii străini (nerezidenţi) au petrecut un sejur în România, l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (59,0% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 57,5% din total, relatează mediafax.ro.

41% din numărul total de turişti nerezidenţi au venit să-şi petreacă un sejur în România în scop particular, călătoriile pentru vacanţe reprezentând 59,6% din sejururi. Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în perioada analizată ponderea cea mai mare a reprezentat-o cheltuielile pentru cazare (53,0%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,3% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,6%.

 

Comenteaza