Piaţa auto second hand este în cădere liberă VIDEO

Piaţa auto second hand este în cădere liberă VIDEO
Piaţa auto este în cădere liberă. Afacerile cu maşini second hand au fost puse pe butuci de criză, dar şi de iarna grea. La Cluj, vânzările au scăzut dramatic.

Piaţa auto second hand trece printr-o perioadă neagră în întreaga ţară. Nici judeţul nostru nu face excepţie.

"Odată cu criza, s-a constatat o scădere majoră în numărul înmatriculărilor. În ultimii doi ani, parcul auto creşte de la un an la altul cu 1,4 sau 1,6%, spune şeful Serviciului de Înmatriculări din Cluj, Dan Florian.

Şi la Cluj-Napoca vânzările de maşini second au scăzut dramatic. Dacă în 2011 ele erau foarte slabe, s-au mai diminuat cu 40 de procente în primele luni ale acestui an. În acest context sunt maşini, ca şi aceasta de exemplu, care sunt abandonate de proprietari în pieţe.

Proprietarii maşinilor scoase la vânzare au sperat ca, după amânarea intrării în vigoare a noii taxe de poluare, piaţa auto să ia avânt. Nu a fost însă aşa. În acest moment, o persoană care vrea să îşi cumpere un automobil la mâna a doua are de unde alege, iar preţurile nu sunt exagerate.

Chiar dacă nu prea sunt clienţi, oferta din piaţa auto este diversă. De exemplu, acest VW Golf din 2000 care are un motor de 1,4 litri, pe benzină costă 3550 de euro. Maşina este însă neînmatriculată, aşadar mai este nevoie să fie achitată taxa.

Nici piaţa maşinilor noi nu merge foarte bine în această perioadă. Anul trecut, de exemplu, din totalul automobilelor înmatriculate în judeţ, mai puţin de 10 procente erau achiziţionate direct din reprezentanţă.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Radu Zincă

Comenteaza