Piaţa imobiliară din Cluj, primele semne de slăbiciune. "Nici IT-iştii nu-şi mai permit preţurile proprietăţilor imobiliare“

Piaţa imobiliară din Cluj, primele semne de slăbiciune. "Nici IT-iştii nu-şi mai permit preţurile proprietăţilor imobiliare“
cluj panorama

Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca dă primele semne de slăbiciune, după ce valoarea medie de piaţă a unui metru pătrat de apartament din Cluj a înregistrat în trimestru doi din 2018 prima scăderea de 0,1%, după creşteri conse­cutive din 2016 încoace.

„Indicele imobiliar a înregistrat o foarte uşoară scădere în ultimul trimestru a valorii de piaţă a apartamentelor din Cluj. Nimeni nu s-ar fi aşteptat. Am crezut că este o eroare de calcul, dar piaţa de la Cluj a ajuns la un maxim şi nici IT-iştii nu-şi mai pot permite preţurile solicitate. Să nu uităm că în România şi în Cluj trăiesc şi alte persoane decât IT-işti“, a spus Dana Ababei, preşedinte ANEVAR, citată de Ziarul Financiar. 

Preţurile Clujului imobiliar la început de toamnă

La Cluj-Napoca se găsesc în continuare cele mai scumpe apartamente la nivel național - metrul pătrat util costă, în medie, 1.525 de euro. La început de septembrie 2018, locuințele vechi din oraș s-au apreciat cu 1% (de la 1.551 la 1.566 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi au consemnat un avans de 1,5% (de la 1.461 la 1.483 de euro pe metru pătrat util).

Peste 3.400 de noi locuinţe în 6 luni

Un număr de 3.461 de noi locuinţe au fost finalizate, în prima jumătate a anului 2018, în judeţul Cluj. Dintre acestea, 2.112 se regăsesc în mediul urban, arată datele Direcţiei Judeţene de Statistică. Peste 4.400 de noi locuinţe ar urma să fie finalizate, până la finele anului 2018, în municipiul Cluj-Napoca şi localităţile învecinate – Floreşti, Baciu, Apahida.

Comenteaza