Piață mobilă de fructe de mare, deschisă în Gheorgheni

Piață mobilă de fructe de mare, deschisă în Gheorgheni

Prima apariție în orașul de pe Someș a unei piețe de pește și fructe de mare are loc în aceste zile în cartierul clujean Gheorgheni.

Antreprenorul bucureștean Paul Nicolau a decis să aducă la Cluj piața sa mobilă cu care a ajuns în mai multe localități din țară. Aici se comercializează calcan, lufar, rapane, scoici, guvizi, creveți, calamar, caracatiță, homari, raci vii, chefal, doradă, zargan, sturion, lup de mare, pisică de mare. 

Piața va fi activă până în 13 decembrie, în zona parcării mall-ului din Gheogheni. Nicolau activa inițial în sectorul telecomunicațiilor și a mizat pe deschiderea primului restaurant din România care să aibă un meniu bazat pe raci fierți, cu o investiție inițială de 8.000 de lei, dintr-un împrumut de la un prieten.

"Când eram copil, tata mi-a adus de la baltă un rac. Am revăzut în memorie racul acela. Atunci, am înţeles: voi captura şi voi vinde raci fierţi într-un restaurant. Ştiam că se mai vindeau raci în coşuri de nuiele pe la colţul străzii, în pieţele agroalimentare. Ştiam că, pentru început, voi vinde şi eu prin pieţe, la hipermarketuri, dar îmi doream să am într-o bună zi un restaurant unde să vând raci fierţi", mărturisește tânărul întreprinzător. 

Materia primă erau racii proveniți din lacurile din Giurgiu, Brașov sau Sibiu. Nicolau a deschis mai multe restaurante în capitală. Primele comenzi de la marile magazine i-au venit din rețeaua Carrefour. Pavilionul mobil Taverna Racilor a fost inițial deschis la București, apoi a ajuns în mai multe orașe, fiind urmat de Festivalul Racilor.

Comenteaza