Pierderi consistente pentru SSIF Broker în 2011. Vezi câţi bani a pierdut firma anul trecut

Pierderi consistente pentru SSIF Broker în 2011. Vezi câţi bani a pierdut firma anul trecut
Pierderi consistente pentru compania clujeană de investiţii financiare SSIF Broker SA, pe anul trecut, conform unui comunicat de presă remis astăzi.

Este vorba de pierderi de aproape 15,4 milioane de lei. "O contribuţie semnificativă au avut-o mai multe elemente cu caracter discontinuu", spune responsabilul de comunicare al companiei, Denisa Seician.

Astfel, pierderile din exploatare, în cuantum de 8,5 milioane de lei, au fost generate de constituirea unor provizioane suplimentare de 5 milioane lei pentru acoperirea riscului de pierdere a procesului penal intentat fostei angajate a sucursalei Deva a Broker, Adriana Constantin, proces în cadrul căruia societatea clujeană are calitatea de parte responsabilă civilmente.

"Prin suplimentarea acestui provizion conducerea societăţii a dorit acoperirea riscul de pierdere asociat procesului penal", mai arată Seician. Compania clujeană a constituit provizioane în acelaşi scop şi în 2010, în cuantum de 2.5 milioane lei. Totodată, o sumă de 200.000 de lei a fost provizionată pentru clienţii debitori.

De asemenea, pierderile de 6.89 milioane lei din activitatea financiară se datorează constituirii unor provizioane suplimentare de 11.8 milioane lei pentru deprecierea activelor financiare din portofoliul Broker în contextul evoluţiei negative a pieţei bursiere în a doua jumătate a anului trecut.

,,Mare parte din pierderile pe 2011 se datorează politicii prudente pe care am aplicat-o, prin constituirea de provizioane. Pe de altă parte cheltuielile au fost generate de investiţiile în dezvoltare şi infrastructură. Noua platformă de tranzacţionare şi diversificarea serviciilor oferite clienţilor vor contribui în 2012, atât la creşterea surselor actuale de venit ale societăţii cât şi la crearea altora noi", a spus Grigore Chiş (foto), directorul general al SSIF Broker.

Comenteaza