Plan de salvare pentru Paris! Un oficial francez trage un semnal de alarmă

Plan de salvare pentru Paris! Un oficial francez trage un semnal de alarmă
Doar în prima jumătate a anului, industria turistică din regiunea Parisului a înregistrat pirderi de aproximativ 750 de milioane de euro.

Franța, cea mai vizitată țară din lume cu aproape 85 de milioane de turiști străini în 2015, dintre care 16 milioane numai în Paris, nu mai este atât de asaltată de turişti, cum se întâmpla în anii anteriori. Atentatele teroriste din ultima perioadă au făcut ca numărul celor care vizitează capitala Franţei şi să scadă.

Potrivit datelor oficiale, numărul înnoptărilor la hotelurile din regiunea Ile-de-France au scăzut cu 8,5% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul turiștilor străini a scăzut cu 11,5%, iar al turiștilor francezi a scăzut cu 4,8%.

Declinul turismului din ultimele luni se pare că are repercursiuni în piaţa muncii. Aproximativ 500.000 de oameni din regiunea Ile-de-France au locuri de muncă care au legătură cu turismul, care este cea mai mare industrie din regiunea din jurul Parisului. Franța depinde de turism care generează aproximativ 7% din Produsul Intern Brut al țării și peste 13% în cazul regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oraș al lumii.

Frederic Valletoux, președintele autorității turistice regionale din Paris este de părere că sunt necesare măsuri care să protejeze industria turismului: "A venit timpul să conștientizăm că sectorul turistic traversează o perioadă de dezastru. Nu mai este timp pentru campanii de comunicare ci pentru un plan de salvare", relatează Reuters, citat de agerpres.ro.

Problemele din industria turistică franceză au început să apară după ce, anul trecut, o serie de atentatori au ucis 130 de persoane într-un atac pe străzile Parisului. Atacul de la NIsa din 14 iulie a fost o nouă lovitură, iar două săptămâni mai târziu doi oameni au ucis un preot într-un mic oraș din Normandia. La toate aceste atentate s-au adăugat o serie de greve față de un proiect de reformă a legii muncii precum și inundațiile din luna iulie.

Comenteaza