Planuri de vacanţă încă de pe acum, pentru vacanţa de Paşti. Vezi destinaţiile preferate de clujeni VIDEO

Planuri de vacanţă încă de pe acum, pentru vacanţa de Paşti. Vezi destinaţiile preferate de clujeni VIDEO
Mai sunt câteva săptămâni până la Sfintele Sărbători de Paşti, iar clujenii îşi fac deja planuri de vacanţă. Tot mai mulţi dintre ei aleg pelerinajele la locurile Sfinte din Israel. Clujenii spun că se încarcă spiritual dacă urmează Drumul Crucii şi fac o vizită la Zidul Plângerii. O asemenea experienţă religioasă nu este foarte scumpă: un turist trebuie să scoată din buzunar între 500 şi 1000 de euro, în funcţie de numărul obiectivelor pe care doreşte să le viziteze.

De sărbătorile de Paşte clujenii îmbrăţişează în special pelerinajele în locurile sfinte, îndeosebi în Israel, acolo unde pot vizita mormântul sfânt de la Ierusalim, zidul Plângerii, cunoscut ca fiind cel mai sfânt loc al iudaismului, atelierul de tâmplărie al lui Iosif sau grădina Ghetsimani.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că cererea de pelerinaje la locurile sfinte în perioada sărbătorilor pascale este în continua creştere.

"Pentru sărbătorile de Paşte, cele mai mari solicitări sunt pentru Israel. Oamenii doresc să meargă la locurile sfinte, să viziteze siturile arheologice din Israel", spune Ioan Chindriş, directorul unei agenţii de turism din Cluj.

Clujenii spun că un aleg să mergă în pelerinaje pentru că se încarca spiritual, dar si pentru ca preturile sunt rezonabile. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video.

Preţul pentru un circuit la mănăstiri costă 200 de euro, iar pelerinajele la locurile sfinte de la Ierusalim pornesc de la 500 de euro şi pot ajunge la 1.000 de euro.

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza