Planuri mari pentru platforma din Cluj unde te joci și câștigi crypto. Daniel Tamaș, CEO WAM.app: “Scopul nostru este să fim aplicaţia numărul 1 la nivel mondial"

Planuri mari pentru platforma din Cluj unde te joci și câștigi crypto. Daniel Tamaș, CEO WAM.app: “Scopul nostru este să fim aplicaţia numărul 1 la nivel mondial"
| Foto: Nicu Cherciu / IT DAYS / Facebook

WAM.app, reţeaua socială de gaming bazată pe tehnologia blockchain, dezvoltată de compania clujeană Digitap, caută între 10 şi 20 mi­lioane de dolari pentru a acapara cât mai multă cotă de piaţă la nivel global.

Până în prezent, aplicaţia WAM a fost dezvoltată cu o inves­tiţie iniţială de aproape 800.000 de dolari la care s-a adăugat o finanţare de 2,8 milioane dolari obţinută prin ICO (initial coin offering) odată cu lansarea criptomonedei proprii, pe baza căreia se pot face tranzacţii în platformă.

Start-up-ul vizează acum atragerea noii finanţări de un fond de venture capital din străinătate, axat pe investiţii în produse B2C (business to consumer).

„Noi monetizăm şi urmează ca în 2-3 luni de zile să ne şi autosusţinem, dar pentru a acapara o piaţă foarte mare, urmează să ridicăm încă o rundă. Nu pot să dau foarte multe detalii despre rundă în sine, dar scopul nostru este să avem cât mai mult din piaţa asta, pentru că odată ce avem o bucată mare din piaţă, noi putem dezvolta liniştiţi 10-15 ani de acum încolo. Aceasta este viziunea pe care o avem. Mai mult, având în vedere că într-un ecosistem web 3 şi comunitatea participă la dezvoltarea ideii, cu atât mai mult este vital să ne mişcăm repede şi să acaparăm din piaţa asta“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Update, Daniel Tamaş, cofondator şi CEO al WAM.app.

El a punctat faptul că la finalul anului trecut, start-up-ul a decis să schimbe modelul de business al aplicaţiei şi să treacă de la modelul pe bază de subscripţie la modelul „play to earn“.

„De când am decis privotarea către cripto, mai exact 10 septembrie 2021, am schimbat modelul de business. Pe 20 decembrie anul trecut am lansat moneda WAM pe două exchange-uri de criptomonede, iar anul acesta am lucrat împreună cu echipa să facem primii paşi către viziunea pe care o avem acum cu  elementul de blockchain în aplicaţie.  În aprilie am lansat prima etapă a aplicaţiei pe blockchain - «play to earn», în care lumea poate să depoziteze şi să retragă monedă câştigată în turnee, iar în iulie am adăugat şi plata cu cardul a monedelor direct din aplicaţie pentru a facilita accesul. Cine se joacă nu vrea să fie scos din context pentru a reveni apoi. Totul trebuie să fie acolo la îndemână“, a declarat cofondatorul şi CEO-ul al WAM.app

Până acum, echipa WAM.app s-a axat pe pieţele din România şi Filipine, iar recent a intrat şi în Indonezia, iar treptat urmează să atace şi pieţele din Marea Britanie şi Brazilia, iar apoi să meargă către restul ţărilor vorbitoare de limab engleză - America de Nord, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud, după care să ajungă şi în vestul Europei, în Germania, Franţa, Spania, etc.

“Scopul nostru este să fim aplicaţia numărul 1 la nivel mondial pe tipul acesta de conţinut şi obiectivul este de a aduce 100 milioane de utilizatori pe WAM în următorii 2 ani tocmai pentru că aş putea zice că am descoperit o piaţă absolut liberă la intersecţia dintre jocuri şi cripto.”

Comenteaza