Platforma de artă contemporană lansată la Cluj, ajunge și în Capitală. Primul tur ghidat în București

Platforma de artă contemporană lansată la Cluj, ajunge și în Capitală. Primul tur ghidat în București
| Foto: Art Crawl

ArtCrawl este o platforma dedicată explorării artei contemporane, care a pornit în Cluj-Napoca în 2019, iar acum se extinde și în București cu un prim tur ghidat luna aceasta.

ArtCrawl, platforma dedicată explorării artei contemporane, inițiată în Cluj-Napoca în 2019, ajunge și în București. Platforma poartă numele de ArtCrawl Bucharest și se lansează cu un prim tur ghidat la Atelierele Malmaison, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

ArtCrawl Cluj este un proiect inițiat în 2019 cu scopul de a apropia publicul de arta contemporană, localnici și turiști deopotrivă. Participanții descoperă spații culturale, artiști și artizani și sunt încurajați să exprime perspective proprii asupra artei. Tururile ghidate includ tehnici de mediere culturală, prin care ghidul stimulează discuții libere și adresează întrebări, iar participanții nu au nevoie de cunoștințe în domeniul artei pentru a lua parte la un tur.

Tururile ArtCrawl durează între două și patru ore și sunt disponibile atât pentru localnicii care vor să descopere spații noi de artă, teatru, dans și meșteșug, dar și pentru cei care vizitează orașul pentru câteva zile. Acestea au loc în limba română sau în engleză, în funcție de cerere.

Activitatea ArtCrawl are loc în paralel în orașele Cluj-Napoca și București. Tururile ArtCrawl Cluj sunt coordonate de Helga Thies, manager și mediator cultural și fondatoarea ArtCrawl. Elena Dobre, om de comunicare pasionat de artă contemporană, organizează tururile ArtCrawl din București, se mai arată în comunicat.

Prima expoziție înafara Clujului

Primul ArtCrawl din București are loc pe 15 octombrie începând cu ora 15:00 la Atelierele Malmaison. Participanții vor putea vizita atelierele artiștilor Lea Razovsky, Livia Fălcaru, Giles Eldridge, dar și galeriile IVAN, Cazul 101 și Sandwich.

Tururile ArtCrawl sunt anunțate pe paginile de Facebook și Instagram aferente fiecărui oraș. Cei care vizitează orașele Cluj sau București și își doresc să descopere arta contemporană și spații culturale pot programa un tur prin intermediul platformei AirBnb Experiences sau pe site-urile Art Claw.

Comenteaza