Podurile de pe Autostrada Sebeș – Turda, făcute cu oțel de Galați

Podurile de pe Autostrada Sebeș – Turda, făcute cu oțel de Galați

Oţelul produs în combinatul siderurgic Liberty Galaţi merge în construirea podurilor peste râul Mureş, parte dintr-un segment al Autostrăzii Sebeş-Turda (A10), proiect de 420 de milioane de euro.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Podurile fac parte din lotul 2 al A10, de 70 km,, care va conecta Autostrăzile 1 şi 3, conform ZF. Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a început livrările de oţel pentru construirea podurilor peste râul Mureş, care fac parte dintr-un segment de autostradă finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul de stat.

Până acum, combinatul a produs şi a livrat 3.500 de tone de tablă groasă testată ultrasonic, cu grosimi între 6 şi 80 mm, în 320 de formate. „Căutăm în permanenţă cele mai bune soluţii tehnice, logistice şi comerciale”, spune Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galaţi.

Oţelul a fost contractat de grecii de la Aktor, coantreprenor general al lucrării, fiind utilizat de compania Retter, cea care construieşte podurile şi alte elemente de suprastructură, au transmis oficialii Liberty Galaţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza