Podurile de pe Autostrada Sebeș – Turda, făcute cu oțel de Galați

Podurile de pe Autostrada Sebeș – Turda, făcute cu oțel de Galați

Oţelul produs în combinatul siderurgic Liberty Galaţi merge în construirea podurilor peste râul Mureş, parte dintr-un segment al Autostrăzii Sebeş-Turda (A10), proiect de 420 de milioane de euro.

Podurile fac parte din lotul 2 al A10, de 70 km,, care va conecta Autostrăzile 1 şi 3, conform ZF. Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a început livrările de oţel pentru construirea podurilor peste râul Mureş, care fac parte dintr-un segment de autostradă finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul de stat.

Până acum, combinatul a produs şi a livrat 3.500 de tone de tablă groasă testată ultrasonic, cu grosimi între 6 şi 80 mm, în 320 de formate. „Căutăm în permanenţă cele mai bune soluţii tehnice, logistice şi comerciale”, spune Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galaţi.

Oţelul a fost contractat de grecii de la Aktor, coantreprenor general al lucrării, fiind utilizat de compania Retter, cea care construieşte podurile şi alte elemente de suprastructură, au transmis oficialii Liberty Galaţi.

Comenteaza