Poșta Română a eșuat la Cluj. Niciun ofertant la licitația pentru curieratul rapid

Poșta Română a eșuat la Cluj. Niciun ofertant la licitația pentru curieratul rapid

Linia de sortare a Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) pentru dezvoltarea serviciilor de curierat rapid de la Cluj mai așteaptă deoarece niciun ofertant nu s-a prezentat la licitație.

CNPR va relua în viitorul apropiat licitația pentru achiziționarea în leasing financiar a unei linii de sortare pentru dotarea centrului de tranzit din Cluj-Napoca, după ce la prima procedură, estimată la 14,8 milioane de lei pentru patru ani, nu s-a prezentat niciun ofertant, conform Profit.

Livrarea liniei de sortare destinată dezvoltării capacității de procesare a coletelor și trimiterilor Prioripost urma să se facă în cel mult 150 de zile de la semnarea contractului.

"Achiziția echipamentului prin leasing financiar nu prevede plata unui avans din partea entității contractante, iar valoarea reziduală este 0%, fiind cuprinsă în ratele de leasing. Achitarea ultimei rate este considerată ca fiind plata valorii reziduale", se arăta în caietul de sarcini al licitației.

Este posibil ca procedura să fie reluată. CNPR și-a propus pentru acest an să inițieze o licitație pentru contractarea unui credit de 53,8 de milioane de lei, destinat finanțării lucrărilor de proiectare și construire a unui centru de tranzit în capitală și dotarea sa cu o instalație automată de sortare a trimiterilor poștale.

Creditul va fi contractat pe o perioadă de 5 ani. Cu afaceri de 1 miliard de lei în 2019, Poșta Română are 23.500 salariați și o rețea teritorială de 5.600 de unități. Compania este controlată de Ministerul Comunicațiilor – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%.

Comenteaza