Pot să-şi plătească taxele şi online, dar preferă să stea la coadă VIDEO

Pot să-şi plătească taxele şi online, dar preferă să stea la coadă VIDEO
Mai sunt doar câteva zile în care contribuabilii îşi pot taxele şi impozitele locale cu reducerea de 10 procente, aşa că ghişeele din Primăriei Cluj-Napoca sunt luate cu asalt de cetăţeni. Deşi statul la cozi poate fi înlocuit cu plata online a taxelor, oamenii privesc cu neîncredere această metodă, aşa că se aşează cuminţi la coadă.

În Cluj-Napoca, atât la sediul central al primăriei, cât şi la primăriile de cartier, funcționarii de la ghișee nu îţi mai văd capulde treabă. Contribuabilii au făcut cozi impresionante să își plătească taxele, deși ar putea foarte bine să își facă un cont pe siteul instituției și să vireze banii online, în doar câteva minute.

Există însă și clujeni pentru care termeni precum QR Code, scanare sau plată online sunt de neînțeles.

"Modalitatea prin care pot face aceste plăți online, sunt practic 2 modalități, una prin accesarea unui cod unic generat de municipalitate prin care se pot face orice fel de plăți, inclusiv parțiale sau pur și simplu cu telefonul mobil, pe baya accesării unui QR Code, care duce către un site online, această modalitate permite doar plata integrală", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Cei mai mulţi clujeni şi-au plătit taxele și impozitele locale la ghișeu, peste 200 de mii. Doar puțini peste 2 mii de contriobuabili au folosit varianta online pentru plata impozitelor, iar plata prin scanarea codului de bare cu telefonul mobil a fost folosită de numai o mie de clujeni.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza