Praktiker îşi redeschide magazinul din Cluj. Toate unităţile vor fi remodelate

Praktiker îşi redeschide magazinul din Cluj. Toate unităţile vor fi remodelate
Reţeaua de bricolaj a inclus Clujul între primele cinci unităţi supuse unui proces de reamenajare. Investiţia se ridică la 400.000 de euro.

Primul magazin remodelat a fost cel din Vitan - Bucureşti, cu redeschidere în iulie. Din 28 octombrie, compania va extinde experienţa la nivel naţional, prin redeschiderea magazinelor din Cluj, Iaşi, Timişoara, dar şi în capitală, prin Praktiker Militari. Procesul va continua cu alte localităţi, urmând ca până la sfârşitul anului viitor conceptul să fie generalizat în toată reţeaua.
 
„Remodelarea fiecărui magazin reprezintă o investiţie de 400.000 de euro din partea companiei şi este un proces pe care îl implementăm ca urmare a dorinţei de a avea mereu clientul în centrul preocupărilor noastre de dezvoltare, de a îmbunătăţi experienţa pe care acesta o are la cumpărături", afirmă Isabelle Pleska, director general al Praktiker România.
 
Grupul german a vândut operaţiunile din România, unde deţinea 27 de magazine, companiei Search Chemicals Constanţa, deţinută de omul de afaceri turc Omer Susli. Germanii s-au confruntat în ultimii ani cu dificultăţi, anunţând că vor renunţa la mai multe magazine, în special în Europa de Est. Ulterior, Praktiker AG, compania-mamă a grupului, a intrat în insolvenţă. 
 
Reţeaua locală cuprinde 27 de magazine în 23 de oraşe, cu o suprafaţă de vânzare de 184.300 mp. Cele mai multe au fost deschise între 2005 şi 2008, perioada de boom imobiliar. Spaţiile în care funcţionează sunt închiriate. Pratiker România a avut în 2015 afaceri de 607 milioane de lei şi o pierdere de 10,6 milioane. Principalii săi concurenţi pe piaţa românească sunt Dedeman, Leroy Merlin, Ambient, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Kingfisher.

Comenteaza