Pregătiri de producție pentru De’Longhi 2

Pregătiri de producție pentru De’Longhi 2
Noua unitate a italienilor devine operaţională în săptămânile următoare, acesta fiind cel de-al doilea spaţiu de la Jucu al companiei care a preluat fosta hală a producătorului de telefoane Nokia.

Investitorii anunţaţi pentru Jucu încă din 2012 se pregătesc în primăvara 2014 de inaugurări: se deschidere oficial fabrica Bosch din Tetarom III, iar vecinii de la De’Longhi pun în funcţiune o nouă unitate de producţie.

“În martie urmează să se facă recepţia noii fabrici, iar în aprilie sau chiar mai repede să se lucreze aici. Primele utilaje se instalează deja”, a menţionat Valentin Peter, resourcing manager la De'Longhi România. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, compania italiană a trecut pragul de 400, potrivit datelor oferite de reprezentanţii grupului. “Procesul de angajare continuă. Conform angajamentului luat odată cu primirea ajutorului de stat pentru noua investiţie, la final de 2014 trebuie să ajungem la 676 de persoane în centrul din Tetarom III”,  a completat Peter.

În parcul industrial Tetarom III, De'Longhi, care a preluat fostele hale Nokia, a lucrat pe parcursul anului trecut la o nouă unitate, în vecinătate, şi pregăteşte să finalizeze lucrările la noua fabrică. Unitatea preluată şi noua fabrică în curs de realizare sunt proiecte independente, urmând, ca după ce clădirea nouă devine funcţională, aceasta să opereze ca furnizor pentru fabrica existentă. De'Longhi a preluat fosta hală Nokia pentru producţia de expresoare de cafea de uz casnic.

În vecinătate, noua unitate de producţie a Bosch va fi inaugurată pe 9 mai. Bosch a început să testeze şi să livreze primele produse fabricate la Jucu în ultima parte a anului 2013, iar în noiembrie a demarat oficial activitatea din cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare. Anul trecut, Bosch a angajat 325 de persoane pentru producţie, cercetare şi dezvoltare. Bosch a investit iniţial 77 de milioane de euro la Cluj, potrivit oficialilor grupului. Noul centru de cercetare şi producţie ocupă 38.000 mp, dar pe parcursul următorilor ani locaţia urmează să fie extinsă. Noul centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto.

În această perioadă se află în derulare în parcul privat Arc Parc Dej şi lucrările pentru noile spaţii ale suedezilor de la Trelleborg Automotive, o altă companie beneficiară de ajutor de stat. Trelleborg se va extinde în acest an construind o nouă hală de producţie de piese antivibraţie pentru autovehicule, iar investiţia totală se va ridica la 16 milioane de euro. Compania a primit 5,4 milioane de euro din partea Guvernului României. Investiţia va crea 284 noi locuri de muncă, ducând numărul de angajaţi la 585, potrivit datelor făcute publice.

În ceea ce priveşte ajutoatele de stat, amintim că societatea Bosch, care s-a angajat să realizeze o unitate de producţie de aparate electrocasnice cu o investiţie de 77,4 milioane de euro, creând 325 de locuri de muncă, are alocată suma de 25,9 milioane de euro. Compania italiană De'Longhi s-a angajat să realizeze în parcul din Jucu o investiţie de 32,5 milioane de euro, cu un număr de locuri de muncă propus de 676, iar în acest caz statul a acceptat să ofere suma de 12,5 milioane de euro.

 

Comenteaza