Pregătiri pentru Black Friday, s-a lansat „Ghidul de bune practici”

Pregătiri pentru Black Friday, s-a lansat „Ghidul de bune practici”
În acest an Black Friday va fi organizat pe 18 noiembrie, iar potrivit estimărilor Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO), vânzările pe platformele online locale vor creşte în acest an cu 45%, depăşind pragul de 2 miliarde de euro.

Necesitatea elaborării unui ghid de bune practici a venit ca urmare a experienţei din ultimii 5 ani şi a desfăşurării de resurse pe care evenimentul o presupune, arată un comunicat al Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO).

Ghidul cuprinde recomandări privind elementele legate de procesul de cumpărare: catalogul de produse la promoţie, stocurile, preţul, infrastructura, vânzarea, livrarea, plata şi procesul post vânzare. El poate fi accesat de orice magazin şi client aici.

„Credem că acest ghid era necesar, în contextul unei creşteri semnificative a vânzărilor de Black Friday şi, implicit, a presiunii puse pe departamentele de logistică. Suntem siguri că acest ghid îşi va dovedi utilitatea atât în acest an, cât şi în organizarea evenimentelor viitoare", a declarat Florinel Chiş, directorul executiv al Asociaţiei Române a Magazinelor Online, potrivit mediafax.ro.

În România, Black Friday a fost organizat pentru prima oară în 2011, iar ediţia din 2015 a fost momentul în care vânzările online le-au depăşit, pentru prima dată, pe cele tradiţionale.

Comenteaza