Preluarea BT Operational Leasing Cluj, de bun augur pentru moldovenii de la Autonom

Preluarea BT Operational Leasing Cluj, de bun augur pentru moldovenii de la Autonom

Grupul Autonom Services vrea să facă noi achiziții după integrarea fostei divizii de leasing auto a grupului financiar clujean Banca Transilvania (BT).

Compania analizează acum potențiale achiziții de firme compatibile cu modelul său de business al Autonom, după ce a integrat, în ianuarie, BT Operational Leasing Cluj. Fuziunea a permis dezvoltarea diviziei sale de leasing operațional, prin creșterea portofoliului de clienți și a activelor deținute, și colaborarea strânsă cu cel mai puternic grup financiar local din România – Banca Transilvania.

“Integrarea a accelerat dezvoltarea Autonom Services prin obținerea unor sinergii importante, financiare și operaționale”, conform conducerii companiei. Autonom a avut venituri consolidate de 327 milioane de lei își un profit net de 7,2 milioane lei în 2020, într-un an marcat de provocările cauzate de pandemia globală.

„Suntem o companie antreprenorială 100% românească și care a reușit să treacă cu brio prin două crize majore. În 2020, am depășit toate estimările, care preconizau scăderi semnificative pentru industriile de rent-a-car și leasing operațional la nivel global” a declarat Dan Ștefan, cofondator al Autonom.

„Modelul nostru de afaceri este pregătit să continue să evalueze toate oportunitățile de creștere sustenabilă, organică și prin achiziții de companii compatibile cu modelul de business” a adăugat Marius Ștefan, coacționar al Autonom.

Compania a fost înființată la Piatra Neamț de către cei doi antreprenori, ca  furnizor integrat de soluții de mobilitate și finanțare. Acum operează o rețea de 44 de agenții cu sediul în 30 de orașe din România, Ungaria și Serbia. În toate diviziile, Autonom are 500 de angajați și operează o flotă de 9.000 de mașini.

Autonom Services, cea mai extinsă rețea de servicii de mobilitate din România, a anunțat finalizarea procesului de absorbție a BT Operational Leasing, fostă divizie a băncii din Cluj. Tranzacția s-a ridicat la 28 de milioane de lei, conform raportului financiar al BT din 2018.

Comenteaza