News alert Video Premieră în România: Clujul va începe producția de biocide

Premieră în România: Clujul va începe producția de biocide

Ministerul Sănătății va acorda producătorului de cosmetice Farmec Cluj autorizația de a fabrica produse biocide, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu. 

 

"Vă dau o veste bună: Farmec a depus o cerere pentru a putea produce biocide. În România nu mai produce nimeni biocide și am discutat cu ministrul Sănătății, am deblocat și va începe producția de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import.

Această criză ne-a trezit și pe noi și pe cei din Europa și mai cred că am înțeles cu toții cât este de important să producem materiale vitale în țara noastră. Importurile din China, ați văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc. Este momentul să repornim industria esențială în România. Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o țară în situație de criză”, a spus Virgil Popescu, la TVR.

Produsele biocide sunt acele substanțe active și preparatele conținând una sau mai multe substanțe active, condiționate într-o formă în care sunt furnizate utilizatorului, având scopul să distrugă, să împiedice, să facă inofensivă și să prevină acțiunea sau să exercite un alt efect de control asupra oricărui organism dăunător, prin mijloace chimice sau biologice.

De asemenea, Popescu a anunțat că a discutat cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt mai mult decât dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane, însă problema este lipsa materiei prime. 

Societatea clujeană a solicitat grăbirea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătății pentru cinci noi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. “Rafturile magazinelor sunt goale la categoria dezinfectanţi. Farmec dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”, a spus Mircea Turdean.

VEZI Farmec, gata să scoată pe piață cinci noi dezinfectanți

Potrivit acestuia, Farmec are contracte cu toate reţelele de supermarketuri, farmacii şi cu magazinele mici din ţară și "o forţă de distribuţie proprie, constituită dintr-o flotă importantă de maşini mari, camioane, maşini mici de livrare, şi sute de agenţi în toată ţara". 

Comenteaza