Premieră la o companie clujeană: permite munca de acasă pe termen nelimitat

Premieră la o companie clujeană: permite munca de acasă pe termen nelimitat
Compania de sorginte americană practică un stil relaxat pentru angajații săi | Foto: 3PGR

Compania de tehnologia informației (IT) 3Pillar Global România, membră a grupului american cu același nume, va permite angajaților să lucreze de acasă sau dintr-un alt loc din afara sediului angajatorului pentru o perioadă nelimitată.

Aceasta va extinde conceptul de teleworking și a lansat în cadrul celor trei centre de dezvoltare din România o nouă politică internă, menită să ancoreze modul de lucru în tendințele impuse de transformarea digitală a ultimilor ani: telemunca extinsă la un număr nelimitat de zile.

“Flexibilitatea face parte din cultura noastră și ne-a permis să fim la fel de productivi - indiferent că lucrăm de la birou sau de acasă - și a oferit membrilor echipei libertatea să aleagă mediul cel mai potrivit. Faptul că nivelul de performanță în procesul de livrare a produselor pe care le dezvoltăm nu a fost afectat ne-a dat un imbold în a extinde această politică spre nelimitat”, spune Eugen Bușoiu, senior engineering manager la 3Pillar Iași.

Compania va redefini modul de a genera sentimentul de apartenență la organizație, lansându-le angajaților și potențialilor angajați invitația de a adera la valorile și cultura echipei dincolo de birou, ca spațiu fizic. Standardele asumate ale profesioniștilor se aplică începând de la liniile de cod devenite produse software până la construirea și extinderea palmaresului de colaborări cu clienți din toată lumea.  

“Suntem în era redefinirii dinamicii organizaționale și avem o oportunitate extraordinară să rescriem "standardele" unui mediu de lucru, aducând mai multă flexibilitate, inovație și confort. Încrederea pe care o avem în colegii noștri și flexibilitatea organizațională sunt susținute și de metodologia de lucru și colaborarea cu clienții. Acest beneficiu a fost apreciat de colegi și prin introducerea politicii de telemuncă nelimitată am ridicat standardul în industria IT din țară”, susține Diana Bocăneală, delivery center Lead la 3PGR.

Oferirea posibilității de telemuncă este un beneficiu prin intermediul căruia compania își dorește să își întărească poziția ca angajator dezirabil în rândul specialiștilor din IT. Compania are în plan o creștere semnificativă a numărului de angajați cu competențe pe tehnologiile cheie utilizate – Python, Java, Ruby on Rails, Front End și DevOps și implicarea lor în dezvoltarea de soluții software cu impact în verticale de piață ca educație, sănătate, media sau financiară.

Compania din Cluj face parte dintr-o organizație globală cu operațiuni pe trei continente și 900 de angajați. Prin cele trei centre din România situate în Cluj, Timișoara, Iași, ce înglobează 500 de angajați și echipa de management operațional în țară, filiala are o importanță strategică pe harta globală a organizației. Experții IT de aici dezvoltă produse solicitate de clienți de top din media și entertainment, informare, sănătate și financiar, printre care PBS, Carfax sau Equinox.

Societatea clujeană al cărui principal asociat este 3Pillar Marea Britanie avea afaceri de 98 de milioane de lei și un profit de 4,7 milioane în 2018, conform platformei financiare Termene.ro. Principalii jucători în acest domeniu de activitate pe piața clujeană erau Endava (cotă de piață de 12,12%), NTT Data (7,53%), Softvision (6,18%), Net Brinel și Betfair (ambele cu câte 5,02%).

Comenteaza