Președintele CCIR, Mihai Daraban, la discuțiile de la Cotroceni pe tema relansării economiei

Președintele CCIR, Mihai Daraban, la discuțiile de la Cotroceni pe tema relansării economiei

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat, marţi, la Cotroceni, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri, la întâlnirea cu Președintele României, Klaus Iohannis, pentru a discuta măsurile care se impun pentru relansarea economiei și sprijinirea mediului de afaceri.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a subliniat problema cea mai gravă cu care antreprenorii ar putea să se confrunte în perioada următoare: „Marea problemă este piața de desfacere. Chiar dacă România va începe să producă, se pune problema dacă vor exista cereri. Noi putem să ne construim oferta cum considerăm, chiar să o dublăm, însă trebuie să ne punem problema cererii, pentru că altfel riscăm să producem pe stoc. Este foarte posibil ca lipsa piețelor să fie un element critic fundamental în tot ceea ce se va întâmpla de acum înainte”.

„România are avantajul că nu a închis toată economia. Spre deosebire de alte țări unde s-a adoptat o soluție drastică și au fost închise toate domeniile de activitate, la noi în țară, acolo unde a existat front de lucru, spre exemplu, în domeniul șantierelor navale unde se fac produse cu ciclu lung de fabricație, activitatea nu a fost întreruptă deloc”, a mai declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a înaintat spre consultare un set de 73 de măsuri propuse de CCIR alături de Camerele de Comerț și Industrie județene, realizate printr-o consultare susținută a comunității de afaceri la nivel național privind politicile publice necesare a fi implementate pe plan economic, financiar, investițional, al pieței muncii și în domeniul agriculturii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza