Prețuri mari la combustibili în Săptămâna Mare. Cât a ajuns litrul de benzină și motorină la Cluj

Prețuri mari la combustibili în Săptămâna Mare. Cât a ajuns litrul de benzină și motorină la Cluj

ZIUA de CLUJ îți spune unde găsești cea mai ieftină benzină și motorină înainte de Paște. Rușii de la Gazprom și maghiarii de la MOL vând cel mai scump la Cluj.

Dacă plănuiești o călătorie cu mașina la rude sau prieteni de Sărbătoriile Pascale, ZIUA DE CLUJ îți prezintă benzinăriile din municipiul Cluj-Napoca cu cele mai mici prețuri, dar și cele mai mari. În urmă cu puțin peste o lună de zile prețurile la combustibil au explodat, unele au sărit ușor de 8 lei /litru, față de 1 februarie, când la combustibilul standard, prețul nu depășea 6.80 de lei/litru, însă acele vremuri „bune” au trecut, iar clujenii trebuie să plătească după nici trei luni de la acel moment, un preț mai mare cu peste un leu la benzină și aproape 2 lei în cazul motorinei.

Benzină Standard

Cea mai ieftină benzină standard din Cluj costă 7.66 lei/litru și se găsește la oricare dintre stațiile peco de la austriecii de la Petrom (Benzină de 95) și compania rusă Lukoil (Euroluk 95), potrivit Monitorul Prețurilor, platfoma de comparare a tarifelor a Consiliului Concurenței. La polul opus, cel mai scump litru de benzină e la stația companiei rusești, Gazprom, de pe Bulevardul Muncii, cu 7.77 lei/ litru.

Benzină Premium 

Cel mai ieftin litru de benzină premium costă 7.81 lei/litru și se găsește tot în lanțul de benzinării Lukoil (benzică ECTO PLUS 95) , iar cea mai scumpă este la maghiarii de la MOL (benzină EVO 100 PLUS) pe Calea Dorobanților sau pe Bulevardul Muncii sau la Gazprom (benzină G-Drive 100), ambele la prețul de 8.42 lei/litru. Aici avem și o excepție, și anume la stația MOL din Observatorului, unde găsim Benzină Racing Fuel 102+, la prețul de 14.49 lei/litru.

Motorină Standard

Situația e puțin mai diferită în cazul motorinei, deoarece discrepanța de preț este în jur de 70-80 de bani, față de benzină. Cel mai iefțin preț la motorina standard îl oferă tot cei de la benzinăriile Lukoil, cu 8.43 lei/litru, iar dieselul standard cel mai scump costă 8.55 lei/litru și se găsește la trei ștații MOL (Teodor Mihali, Calea Turzii și Observatorului) și stațiile OMW din municipiul Cluj-Napoca.

Motorină premium

Ca și în cazul celorlalți combustibili de până acum, tot la stațiile peco Lukoil găsim și cea mai ieftină motorină premium (ECTO Super Diesel), la prețul de 8.79 lei/litru, iar la polul opus, cea mai scumpă motorină premium o vând rușii de la Gazprom, cu 9.05 lei/litru

GPL

Poate ai mașină pe GPL. În cazul acesta e bine să știi faptul că litrul de gaz petrolier lichefiat costă, la Cluj-Napoca, între și 4.16lei/l (toate benzinăriile Lukoil și la Gazprom - Muncii) și 4.28 (Petrom, Calea Turzii/MOL - Calea Turzii și distribuitorul de combustibili din Azerbaidjan, Socar - Traian Vuia).

Comenteaza