Preţurile apartamentelor mici au urcat cu 1.000 de euro în două luni la Cluj

Preţurile apartamentelor mici au urcat cu 1.000 de euro în două luni la Cluj
Indicele imobiliar Blitz a înregistrat în luna noiembrie la Cluj valoarea de 1.129 euro/mp, stabilind un nou record pentru anul 2015.

Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, apartamentele de vânzare din Cluj s-au apreciat în medie cu 12,45%.1.004 euro/mp este preţul mediu public al apartamentelor de vânzare din Cluj în noiembrie 2014. Cele mai căutate apartamente sunt cele cu 1 şi 2 camere, unde raportul dintre cerere şi ofertă a dus preţul mediu la 1.160 de euro/mp, cu peste 20 euro/mp faţă de acum două luni. 
 
Luând în calcul suprafaţa medie de 35 mp pentru apartamentele cu 1 cameră şi 50 mp, pentru cele cu 2 camere, rezultă că în numai două luni acestea au câştigat, în medie, 1.000 de euro. Topul cartierelor clujene este dominat de trioul Centru – Zorilor - Gheorgheni. 
 
Floreşti rămâne la o distanţă de două lungimi de Cluj, apartamentele din cea mai mare comună din ţară valorând în noiembrie jumătate cât apartamentele din Cluj.  Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar unic pe piaţă locală, care prezintă valoarea medie a preţurilor publice exprimată în euro/mp, pentru apartamentele de vânzare din Cluj. Pentru calculul indicelui au fost analizate doar oferte actualizate din baza de date Blitz. 

Comenteaza