Prețurile la apartamentele din Cluj au crescut cu 10% într-un an

Prețurile la apartamentele din Cluj au crescut cu 10% într-un an

12.417 locuinţe au fost livrate, anul trecut, în cele mai importante trei subpieţe din Transilvania: Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, conform unui studiu al SVN România.

7.557 de locuințe au fost finalizate în 2019 în Cluj-Napoca și în împrejurimi, în creștere cu 6% față de anul anterior, stabilindu-se astfel un nou record. 55% dintre ele au fost finalizate în proiecte rezidențiale în aria administrativă a orașului.

Cluj-Napoca a depășit suburbiile ca proiecte rezidențiale dezvoltate, în special începând cu 2015, marcând astfel un nou ciclu de dezvoltare al pieței rezidențiale regionale. Cu toate acestea, localitățile limitrofe au atras în ultimii trei ani predarea a peste 8.000 de noi locuințe.

Floreștiul, cea mai mare suburbie a României, a atras anul trecut finalizarea a 2.600 de noi locuințe, nivel mai redus comparativ cu recordurile din 2008-2009, când 4.000 de unități locative erau predate anual.

”Piața rezidențială din Cluj-Napoca a rezistat relativ bine șocului produs de criza sanitară prin care trecem. Orașul continuă să se dezvolte macroeconomic iar proiectele realizate temeinic, cu un plan de business bine pus la punct, înregistrează rezultate satisfăcătoare, deși există și proiecte cu rezultate slabe. Cererea a revenit la niveluri similare cu cele înregistrate anul trecut iar prețurile sunt, în medie, cu aproape 10% mai mari față de acum un an”, a declarat Anamaria Burcă, managing partner al SVN Transilvania.

Numărul de tranzacții cu imobile încheiate în Cluj în primele șapte luni din 2020 a crescut cu 25% comparativ cu perioada din 2019, potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în ciuda celor două luni de restricții de circulație, în starea de urgență. SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piața de consultanță imobiliară din țară, cu birouri regionale în Brașov și Cluj-Napoca.

Comenteaza