Prima brutărie "bio" din România s-a deschis la Cluj

Prima brutărie
După magazine bio, producători legume şi fructe bio, în Cluj-Napoca funcţionează de marţi şi o brutărie certificată bio, unde ingredientele sunt aduse din Germania. „E prima brutărie certificată bio din România", spune administratorul Antoniu Lumperdean.
">

Brutăria funcţionează într-un gang de pe pietonala Eroilor şi are un magazin de prezentare chiar pe pietonală, într-unul dintre chioşcurile amplasate de municipalitate. „Investiţia nu a fost mai scumpă decât una convenţională. Utilajele costă cam la fel, materia primă e mai costisitoare", spune administratorul.

Producţia, cu făină, drojdie şi sare aduse din Germania, a început marţi. Iniţiatorii au încercat să găsească furnizori de produse bio şi în ţară, fără succes însă. Brutăria nu foloseşte amelioratori, agenţi de creştere sau coloranţi pentru pâine.


"Încercăm să oferim clujenilor produse sănătoase, verificate şi certificate, şi să recuperăm tradiţia pâinii de calitate şi gustoase. Am ales să facem acest lucru printr-un transfer. Am ales o serie de reţete care să se potrivească cu gusturile ardelenilor şi am încercat să folosim şi ingrediente autohtone. Acest lucru a fost însă mai difici, dar sperăm ca în curând să putem folosi făina din grâu românesc obţinută din agricultură ecologică certificată", arată iniţiatorii.

Din ianuarie produsele ar urma să fie livrate şi în lanţuri de magazine. „Ne gândim să facem abonamente pentru birouri şi bănci", adaugă el.

Pâinea simplă integrală certificată bio, la 500 grame, costă 4,8 lei. „E un preţ mai ridicat, dar ingredientele sunt certificate şi importante. Noi ne adresăm unui grup-ţintă mai restrîns. Mulţi preferă, chiar dacă nu mănâncă sănătos, să mănânce ieftin", subliniază administratorul.

 

 

 

Etichete
Comenteaza