Prima casă din prefabricate de după Revoluție, ridicată de constructori clujeni

Prima casă din prefabricate de după Revoluție, ridicată de constructori clujeni

Compania de construcții ASA Cons Turda este în curs de realizare a primei locuințe din beton prefabricat ridicate în România în perioada postcomunistă.

"Suntem mândri să anunțăm că construim prima casă prefabricată din România în epoca postcomunistă. După ce am obișnuit să construim stadioane și depozite, când am avut ocazia să construim o casă prefabricată, am răspuns la această provocare.

Obiectivul nostru principal este siguranța și calitatea construcției; cu toate acestea, am încercat să ne concentrăm și asupra costului redus de întreținere al casei și al durabilității acesteia în timp. De aceea am folosit produse de calitate certificate, izolație termică și fonică superioară.

Am reușit să creăm deschideri largi de până la 12 m, împreună cu ferestre mari și am făcut toate acestea într-un timp scurt folosind produse de asamblare rapidă", au relatat reprezentanții ASA Cons.

Învelișul principal al casei este realizat din elemente prefabricate din beton împreună cu panouri sandwich din beton și elemente din plăci. Partea inedită a construcției este faptul că nu au fost utilizate nici grinzi, nici coloane.

ASA Cons lucrează acum la stadionul Sepsi Sf. Gheorghe și la magazine de bricolaj Dedeman în orașele Călărași și Lugoj. Societatea din Turda a luat fiinţă în 1999, ca parte a grupului cu același nume din Ungaria. Aceasta a devenit liderul pieţei româneşti în domeniul prefabricatelor din beton armat pentru construcţii nerezidenţiale.

Din 2008 face parte din grupul Consolis, lider european în livrarea soluţiilor în domeniul construcţiilor, lucrărilor civile şi infrastructurii feroviare, specializat în producţia elementelor din beton cu performanţe înalte. Consolis are 10.000 de angajați în 30 de țări și a generat venituri de 1,3 miliarde de euro în 2013.

Comenteaza