Primăria Capitalei mai are în cont doar 2 milioane de euro

Primăria Capitalei mai are în cont doar 2 milioane de euro

Primăria Capitalei mai are în conturi doar 10,8 milioane de lei, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 

“La întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și primarul ales Nicușor Dan am prezentat și câți bani are PMB la 30 septembrie în cont. Sunteți pregătiți? 10,8 milioane lei. De aceea am spus că sunt elegant când vorbesc de o situație dificilă și am promis că mă voi implica pentru a rezolva problemele bucureștenilor”, a spus minirtrul, pe Facebook.

Declarația sa survine după întâlnire avută cu noul primar ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, la care a participat și premierul. La finalul ei, Dan a dat mai multe declarații în care a evocat situația financiară proastă a Primăriei Capitalei. El a spus că este puţin probabil ca instituția să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşte, motivând că situaţia economică este una dificilă, iar banii trebuie direcţionaţi către urgenţe.

Întrebat înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor dacă bucureştenii vor mai avea târguri de Crăciun sau de Paşte, el a spus: "Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele".

Primarul ales a spus că nu are nevoie de ajutor financiar de la Guvern. "În opinia mea, aşa cum este situaţia la acest moment, n-o să fie nevoie. Adică o să putem să ducem bugetul reducând, bineînţeles, din cheltuielile inutile până la sfârşitul anului.

În schimb, e foarte important ca pentru investiţiile pe care le vom începe, pentru care nu avem deloc banii la nivelul investiţiilor pe care le plănuim, este foarte important ca, pe lângă fondurile europene, să existe o cofinanţare din împrumuturi pe care Guvernul să o garanteze pentru Primăria Capitalei", a detaliat edilul ales al Capitalei.

Comenteaza