Primăria închide temporar circulaţia pietonilor pe unul din trotuarele podului Traian. Boc: vom evita înlăturarea plăcilor de metal care protejau zona VIDEO

Primăria închide temporar circulaţia pietonilor pe unul din trotuarele podului Traian. Boc: vom evita înlăturarea plăcilor de metal care protejau zona VIDEO
Circulaţia pietonilor pe trotuarul vestic al podului Traian, care face legătura între Piaţa Mihai Viteazu şi străzile Dacia, Traian şi Decebal, va fi închisă temporar, după deteriorarea acestuia şi după ce o persoană în vârstă era să cadă în Someş după ce o bucată din asflat s-a desprins sub picioarele ei, femeia fiind salvată de trei trecători.

"Ca urmare a degradărilor apărute pe trotuarul vestic al Podului Traian, Primăria Cluj-Napoca anunţă închiderea temporară a circulaţiei pietonale până la efectuarea lucrărilor de reparaţii.
Rugăm pietonii să utilizeze trecerile de pietoni existente semaforizate din zonă", au precizat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca într-un comunicat de presă.

Decizia municipalităţii vine după ce o femeie de 83 de ani a fost în pericol de a cădea în Someş, duminică, după ce trotuarul s-a rupt sub picioarele ei. Femeia a fost slavată de trei trecători care au reuşit să o ridice la timp.

UPDATE Primarul Emil Boc a declarat atăzi, pe tema problemelor de la podul Traian, în special şi de la podurile peste Someş în general că "toate aceste poduri sunt acum în program de modernizare, s-a intervenit în regim de urgenţă pentru a evita orice problemă de acest fel, din nefericire acolo (la Podul Traian, n.red.) au fost înlăturate acele plăci de metal care protejau acea zonă cu probleme, vom restricţiona accesul în zona respectivă, tocmai ca să nu mai fie răufăcători care să ia acele plăci metalice şi care să pună în pericol siguranţa cetăţenilor".

Boc a specificat că lucrările de reparaţii vor demara după ce av fi gata licitaţia "şi atunci practic se va finaliza întrega lucrare".

Vezi alte declaraţii făcute astăzi de primarul Emil Boc pe această temă în video-ul ataşat (Secunda 0 - Minutul 1:12)

Primăria Cluj-Napoca a pregătit o licitaţie de contractare a unor constructori pentru repararea mai multor poduri din oraş, inclusiv peste Someşul Mic, cel de pe strada Traian fiind şi el vizat, în luna septembrie 2012.

ZIUA de CLUJ a semnalat în trecut problema gropilor de pe podul peste Someş, cunoscut ca podul Traian.


 

 

Etichete
Comenteaza