Primarii comunelor i-au cerut bani de investiții ministrului agriculturii

Primarii comunelor i-au cerut bani de investiții ministrului agriculturii

Ministrul clujean Adrian Oros s-a întâlnit cu o delegație a Asociației Comunelor din România (ACOR), condusă de Emil Drăghici.

Alături de ministru s-au aflat secretarul de stat Aurel Simion, directorul general al AFIR, Mihai Moraru, precum și directori generali ai direcțiilor tehnice ale MADR. Discuțiile au avut ca temă situația absorbției fondurilor PNDR 2020 pe componente destinate beneficiarilor publici, problemele întâmpinate de autoritățile locale și viitoarele fonduri nerambursabile din perioada de tranziție și programare 2021-2027.

Membrii AcoR au expus conducerii MADR problemele cu care se confruntă mediul rural și au accentuat necesitatea direcționării de fonduri pentru dezvoltarea satului românesc și realizarea de investiții în zona rurală. Aceștia au propus ca în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență să se regăsească fonduri destinate investițiilor în irigații pentru zona Dobrogei.  

Oficialul MADR le-a transmis că fondurile pentru perioada de tranziție vor fi distribuite în mod echitabil. Având în vedere specificul fiecărei localități și dificultățile cu care se confruntă fiecare zonă, Oros le-a recomandat membrilor ACoR ca la întâlnirile viitoare pe care le vor avea cu membrii executivului aceștia să prezinte nevoile localităților pe care le reprezintă.

Comenteaza