Foto Primele angajări din 2021 în restaurantele Clujului. Cum au supraviețuit pandemiei

Primele angajări din 2021 în restaurantele Clujului. Cum au supraviețuit pandemiei
"Cerdacul" de la Casa Boema, în așteptarea ospătarului ideal
Primele angajări din 2021 în restaurantele Clujului. Cum au supraviețuit pandemiei
Primele angajări din 2021 în restaurantele Clujului. Cum au supraviețuit pandemiei
Primele angajări din 2021 în restaurantele Clujului. Cum au supraviețuit pandemiei
Primele angajări din 2021 în restaurantele Clujului. Cum au supraviețuit pandemiei
Primele angajări din 2021 în restaurantele Clujului. Cum au supraviețuit pandemiei

Marile restaurante din Cluj-Napoca se resimt după un 2020 dezastruos, însă își păstrează optimismul pentru 2021. Casa Boema este primul care anunță angajări la început de an.  

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Restaurantul de pe str. Iuliu Maniu a pornit o acțiune de recrutare pentru postul de ospătar, după ce la finele anului trecut a lansat o ofertă similară pentru cel de barman. Conducerea localului promite “un pachet salarial atractiv, un loc de muncă într-o echipă tânără”.

La apariția sezonului rece, pentru a putea funcționa în continuare, măcar în spații deschise, aceasta a recurs la concepte precum “grădină de iarnă” și “cerdac”, unde s-au organizat degustări de specialități gastronomice și băuturi specifice sărbătorilor, alături de un târg de meșteșuguri, cu produse realizate manual.

Un sistem similar, constând în igluuri înșirate, a fost introdus la Colin’s Gastro Pub, de lângă Parcul Central. Restaurantul cu specific vegetarian Samsara Food House a recurs, vara și toamna, la evenimente de tip Pop-Up Stories, la Cluj și la București - organizarea de mese în sistem de tip “seră”.

În ajun de sărbători a apelat la livrări de pachete cu produse la domiciliu, toate însoțite de o demonstrație video, pe internet, destinată pregătirii acestora, susținută de bucătarul Ionuț Crișan. Conceptul a fost realizat în colaborare cu Gault & Millau și cu Tazz by Emag.

Oala Marty, livrată de Crăciun și Anul Nou, a fost concepută de rețeaua de restaurante cu acest nume, iar Baracca, de pe str. Napoca, a apelat atât la varianta livrărilor din meniul săptămânal al localului, dar și la pachete-cadou de sărbători comandate de clienți.  

Rod, de pe Calea Turzii, s-a axat pe servirea la terasă a unor specialități preparate din produse locale, iar Roata, de pe str. Alexandru Ciurea, a îmbunătățit-o cu „încălzitoare, beculețe și pături”. Marco Polo, de la Hotelul DoubleTree by Hilton, a organizat evenimente private în sistem restrâns.

Cluj-Napoca se află pe lista localităților din județ unde restaurantele, barurile și cafenelele nu pot funcționa în spații interioare, alături de Gherla, Huedin, Florești, Apahida, Baciu, deoarece au o rată mai mare a răspândirii coronavirusului, conform Instituției Prefectului. În schimb la Turda și la Dej este permis acest lucru, însă în limita a 30% din capacitatea totală.  

Localuri trecute în neființă

În 2020, mai multe localuri din Cluj-Napoca au fost nevoie să îşi închidă definitiv porţile, pe fondul apariției Covid-19, iar majoritatea celor rămase pe piaţă s-au reinventat. Dintre cele care au renunțat la business se numără Red Barn, Cabinet de Vin & Cocotte, Nativ, Ham and Jam, Sisters Poke Bowl, Beluga. Altele ofera doar servicii de delivery sau sunt închise temporar. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza