Primele investiţii din lista de primăvară

Primele investiţii din lista de primăvară
Emerson face o hală şi birouri, Fribourg începe reconversia Libertatea în birouri, iar Lidl are aprobarea pentru o nouă unitate comercială.

Autorizaţiile de construire au fost eliberate luna trecută de către Primăria Cluj-Napoca. Planurile investitorilor sunt anunţate încă de anul trecut sau chiar din 2011.

Compania Emerson, ocupantul parcului industrial Tetarom II din Bd. Muncii, a primit în martie autorizaţia de construire pentru noua etapă din extinderea campului de la Cluj. Proiectul prevede o hală de producţie cu parter şi mezanin şi un corp de birouri de trei etaje. Potrivit informaţiilor făcute publice de conducerea Emerson, noul proiect cu funcţiuni combinate prevede o hală de 18.000 mp (echivalentul celor trei unităţi de producţie deja funcţionale) şi o componentă de birouri, cu o capacitate de 900 de oameni.

Una dintre diviziile deja operaţionale la Cluj, Roxar, urmează să se mute şi să se extindă în noile spaţii de producţie create şi va ocupa o treime din viitoarea hală proiectată. În restul de spaţiu disponibil sunt aşteptate alte două divizii din cadrul grupului. În clădirea de birouri se vor desfăşura activităţi de inginerie, suport, back office şi servicii financiare. Campusul Emerson a depăşit pragul de 1.500 de angajaţi, iar grupul urmează să mai adauge 500 de oameni la echipa de la Cluj până la finalul anului. Lucrările pentru noua etapă de proiect ar trebui finalizate în toamnă.

O altă investiţie aprobată este transformarea fostei fabrici de mobilă Libertatea în centru tehnologic de birouri şi servicii. Autorizaţia eliberată pentru Libertatea se referă la schimbarea de destinaţie a patru corpuri de clădire (B, C, D, E) de pe str. Gării din spaţii industriale în servicii, birouri, restaurant şi cafenea. Dezvoltatorii de la Fribourg Development au împărţit în două etape lucrările pentru aceste clădiri. „În etapa 1 se va realiza reconversia clădirilor B şi C şi va fi livrată până la finele trimestrului IV din 2013, cu 8.772 mp destinaţi amenajării de birouri, unui restaurant şi unei cafenele. Etapa 2 a proiectului va fi livrată în semestrul 2 al anului 2014 oferind un total de 13.412 mp, aparţinând clădirilor D şi E, constând în spaţii pentru birouri şi zonă retail", precizează reprezentanţii Fribourg.

Tot luna trecută a primit aprobările necesare începerii şantierului un proiect de retail, aflat de mai multă vreme în aşteptare: unitatea Lidl de pe terenul societăţii Grup 4 Instalaţii din zona Aurel Vlaicu. Lidl urmează să se instaleze pe un teren de 6.000 mp deţinut de Grup 4 Instalaţii, pe fosta platformă IRA. Aici, magazinul de discount va fi construit în vecinătatea unităţii de bricolaj a austriecilor de la BauMax. Conform înţelegerii dintre compania de retail şi firma clujeană, Lidl preia terenul doar după ce există siguranţa că pe suprafaţa respectivă poate fi ridicată unitatea de retail, mai precis după obţinerea autorizaţiei de construire. Aceasta fiind eliberată de primărie luna trecută, s-a dat şi undă verde pentru tranzacţia plănuită.

2.000 de angajaţi va avea la Cluj grupul american Emerson până la finele anului.

 

Comenteaza