Primul chiriaş din clădirea de pe ruine

Primul chiriaş din clădirea de pe ruine
Grupul internaţional Ullink, cu 85 de angajaţi la Cluj, renunţă la spaţiul din City Business Center și îşi mută activitatea în imobilul ridicat în zona Pieţei Muzeului.

Clădirea construită peste vestigiile arheologice din zona str. V. Deleu şi-a găsit primul chiriaş. Între timp, dezvoltatorii marilor centre de afaceri în construcţie în Cluj negociază oferte pentru ocuparea spaţiilor şi mizează tot pe necesarul din tehnologia informaţiei (IT) pentru identificarea de clienţi.

Grupul furnizor de soluţii software pentru domeniul financiar Ullink, care şi-a înfiinţat la Cluj-Napoca un centru de competenţă, a preluat două etaje din imobilul construit în vecinătatea parcului I. L. Caragiale şi a Pieţei Muzeului, devenind primul chiriaş al clădirii de pe ruinele romane din zona str. V. Deleu. „În primă fază luăm două etaje în clădirea Domus, care acoperă pe termen mediu necesarul nostru de spaţiu. Avem acum o echipă de 85 de persoane, dar planurile noastre sunt de a ajunge la 100 de oameni în perioada următoare. Spaţiile din noua locaţie permit instalarea a 120-130 de angajaţi. Planul este ca până la finalul lunii să fim mutaţi", a menţionat Cristian Ruja, product development manager al Ullink.

Până în toamnă, sediul companiei se afla pe str. Cuza Vodă 1, la etajul cinci al clădirii de birouri City Business Center (CBC). „Relocarea a fost motivată în primul rând de planurile de extindere: aveam nevoie de spaţiu suplimentar. În plus, ne dorim să le oferim angajaţilor condiţii cât mai bune, iar un alt criteriu în identificarea sediului era ca imobilul unde ne instalăm să fie în zona centrală. De asemenea, termenul de finalizare al acestui proiect s-a potrivit cu nevoia noastră de mutare", a explicat Ruja. Ullink e specializată pe soluţii şi servicii informatice financiare şi are centre în New York, Sao Paulo, Londra, Paris, Cluj-Napoca, Hong Kong, Tokyo, Sydney.

CBC, „clădirea-biscuit", are şase etaje, o suprafaţă construită de 5.300 mp şi una utilă de 3.100 mp şi este una dintre primele clădiri de birouri finalizate din Cluj. Imobilul a fost ridicat de Banca Agricolă. După ce a fost preluat de către Raiffeisen Bank, austriecii l-au vândut, pe motiv că era prea mare pentru activităţile lor locale. Ulterior, Target Investments a revândut clădirea, pentru 5 milioane de euro, către Terimob Investments, controlată de omul de afaceri Dan Popbaldi. Noua casă a companiei de IT este imobilul ridicat recent peste vestigiile din zona Pieţei Muzeului şi a parcului I. L. Caragiale. Dezvoltatorii au obţinut în mai anul trecut autorizaţia de construire pentru un imobil multifuncţional pentru comerţ, servicii şi spaţiu expoziţional, mai precis o clădire cu subsol, parter, două etaje şi mansardă.


Lucrările au început din 2012, iar în aceste săptămâni clădirea care acoperă vestigiile se pregăteşte pentru primii ocupanți. "Cei de la Ullink, care se mută la noi în clădire, vor ocupa în jur de 1.000 mp. Pentru restul spaţiului suntem în discuţii cu mai multe companii şi avem opţiunea de a compartimenta suprafaţa rămasă disponibilă, pentru că cererile existene vizează suprafeţe mai mici, de 200, 250 mp", a explicat Septimiu Pop, unul dintre iniţiatorii proiectului. În afară de birourile pe 1.500 mp de la nivelurile superioare, imobilul va avea un spaţiul comercial (servicii) la parter, cu 450 mp. Pentru acesta, dezvoltatorii sunt în căutarea unui operator. Proprietarii clădirii trebuie să asigure accesul la subsol, pentru vizitarea ruinelor.

Clienţii birourilor de Cluj

Companiile din IT sunt cele mai dinamice pe piaţa birourilor la Cluj-Napoca. Anul trecut şi pe parcursul lui 2013, societăţi active în domeniu şi-au extins sediile, au preluat alte spaţii ori s-au relocat pentru a prelua suprafeţe mai mari. În 2012, Pitech Plus s-a mutat în Coratim Business Center, imobil reamenajat într-o clădire administrativă de clasa B din incinta fostei platforme Clujana, iar EBS a anunţat relocarea activităţii pe str. G. Bariţiu nr. 1 în clădirea albastră deţinută de Banca Transilvania, acţiune încă în derulare. Necesarul de spaţii din sectorul IT este cel pe care mizează şi dezvoltatorii marilor centre de afaceri în construcţie în oraş, Cluj Business Center, The Office şi Liberty Technology Park.

 

Etichete
Comenteaza