Primul credit acordat de o bancă pentru reabilitare termică, la Cluj

Primul credit acordat de o bancă pentru reabilitare termică, la Cluj
Primul credit acordat de o bancă la un an după semnarea acordului acesteia cu Statul Român pentru reabilitări termice a fost acordat la Cluj.

Creditul, pentru reabilitarea unui bloc cu 120 de apartamente, are o valoare de 500.000 de lei. Acesta este primul credit acordat de bancă la aproape un an de la semnarea convenţiei prin care statul subvenţionează integral dobânda împrumutului, arată zf.ro.

Amintim, Clujul este şi oraşul unde o altă bancă, CEC Bank, a acordat primul credit pentru reabilitarea locuinţei, cu dobândă suportată de Stat. Explicaţia e faptul că oraşul Cluj-Napoca are carte funciară pentru 98% dintre imobile

Alte cinci dosare de reabilitare termică a blocurilor din Cluj, în cadrul programului subvenţionat de Minister Dezvoltării, se află în acest moment în lucru.

Creditele pentru reabilitare termică pot fi acordate pe o perioadă de până la cinci ani şi se adresează atât indivizilor, cât şi asociaţiilor de proprietari. Beneficiarii trebuie să plătească un comision de gestiune solicitat de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Comenteaza