Primul tramvai de la PESA, pe liniile din Cluj din 1 iunie VIDEO

Primul tramvai de la PESA, pe liniile din Cluj din 1 iunie VIDEO
Primul tramvai modern ce va circula pe liniile din Cluj-Napoca va ajunge în oraş în 31 mai, anunţă primarul Radu Moisin. Acesta va circula pe şinele oraşului din 1 iunie.

Acordul-cadru pentru achiziţia de tramvaie de la PESA Polonia a fost semnat azi, după ce Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat în acest caz, săptămâna trecută.

"Obligaţia contractuală e să asigure un tramvai pe lună începând din a şasea lună de la semnarea contractului, dar s-au angajat că până în 31 mai, când se finalizează modernizarea liniei de tramvai pe traseul Mănăştur - Gară, să aducă la Cluj primul tramvai omologat", spune Moisin.


O sumă de 26,6 milioane de lei este alocată în contract pentru acest an, echivalentul costului pentru patru tramvaie. "Angajamentul ferm e pentru unul, dar vor putea fi livrate şi altele. Aceste tramvaie vor trebui ansamblate, nu se află pe stoc", adaugă primarul.

Preşedintele Consiliului de Administrație al PESA Polonia, Tomasz Zabaklicki, spune că firma este cea mai veche din Polonia, cu 160 de ani de vechime şi 4.000 de angajaţi. "Ştim că în Cluj funcţionează o firmă de reparare a materialului rulant, vom găsi o cale de cooperare cât mai curând", adaugă acesta.

În Europa circulă în acest moment aproximativ 160 de tramvaie similare cu cel care va circula în Cluj. Dintre acestea, 40 circulă în Gdansk. Mentenanţa acestora, după livrarea tramvaielor, are un preţ comparativ cu cel de achiziţie, adaugă preşedintele CA PESA.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat astăzi contractul de achiziţie de tramvaie cu câştigătorul licitaţiei organizate ăn acest scop, compania polonă SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a câştigat procesul intentat de compania Astra Vagoane SA privind licitaţia de achiziţie de garnituri de tramvai. Curtea de Apel Cluj a validat raportul procedurii întocmit de comisia de licitaţie din cadrul Primăriei, subliniind faptul că s-au respectat prevederile legislaţiei achiziţiilor publice, iar decizia permite cumpărarea celor mai bune produse ofertate la licitaţie.

Comenteaza