Primul unicorn românesc extinde colaborarea cu Google. Clujul, înrolat în proiectul UiPath

Primul unicorn românesc extinde colaborarea cu Google. Clujul, înrolat în proiectul UiPath

Google Cloud a anunțat lansarea unei noi soluții pentru centrele de contact ale afacerilor, care utilizează inteligența artificială pentru a răspunde la întrebări simple și pentru a direcționa apelanții către agentul potrivit. Unicornul românesc UiPath colaborează cu Google la acest proiect.

Contact Center AI înlocuiește vechiul sistem telefonic cu un agent virtual care răspunde la întrebările clienților, înainte de ca acesta să fie predat unui agent uman. De asemenea, sistemul îi ajută pe agajați cu informații contextuale, astfel încât aceștia să poată evita să solicite din nou aceleași informații de la apelanți.

Din martie, când startup-ul românesc UiPath a anunțat parteneriatul CapitalG și Google Cloud, companiile au colaborat la soluții care transformă productivitatea la locul de muncă, potrivit Start-up Cafe

“UiPath este prima companie din România lider într-o industrie globală, încă la început. Eu am intrat în această familie de când cu achiziția tehnologiei de la Recognos. Vorbeam recent cu Daniel Dines, unul dintre cei doi fondatori ai UiPath: au început să lucreze în 2005, 10 ani s-au chinuit să își pună produsele în valoare. În trei ani a ajuns o companie cu 800 de oameni, care a strâns 180 de milioane de dolari din investiții, lider de piață în lume, cu birouri în București, Cluj, SUA, India, Japonia, Franța, Anglia, Australia. 

Noi am zis că soluția de extragere de date concepută la Cluj s-ar potrivi pe specificul UiPath, că sunt partenerul potrivit pentru a continua platforma. Ne-am întâlnit cu Daniel, cu echipa tehnică, am testat tehnologiile și am convenit ca UiPath să cumpere tehnologia de la Recognos, să o ducă mai departe.

Nu avem un target de angajări, 50 sau 100 de persoane, ci să facem o echipă de oameni foarte buni, care să lucreze cu cele mai noi tehnologii pe o corabie care sparge gheața și trece prima dată dincolo”, a declarat managerul UiPath Cluj, Andrei Roth, la Realitatea FM.

Comenteaza