Principele Nicolae va promova turismul în Țara Călatei

Principele Nicolae va promova turismul în Țara Călatei

Principele Nicolae al României va deveni un ambasador al turismului într-o zonă pitorească a Clujului.

Acesta a vizitat comuna clujeană Poieni, în cadrul unui proiect de promovare a frumuseții satelor românești la care participă, conform Info Huedin. Nicolae al României a fost primit de edilul Gheorghe Boca. După un tur al comunei, principele s-a declarat fermecat de frumusețile locului, dar și de obiceiuri și de tradiții.

„Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a vizitat comuna noastră, în cadrul unui proiect de promovare al satelor frumoase din România, la inițiativa președintelui Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Transilvaniei, Cosmin Giurgiu.

Principele a fost primit cu bucurie de către primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, dar și de către gazdele pe unde a poposit. Deși vizita a fost una de doar câteva ore, cu scopul unor filmări, Nicolae a rămas impresionat de frumusețile comunei noastre, de modul cum se fac murunile la Morlaca și de Cetatea și Moara de Apă de la Bologa”, conform Primăriei Poieni.

Nicolae al României a luat străzile la pas, a făcut fotografii cu localnicii, dar a vizitat și câteva ateliere meșteșugărești. Țara Călatei (Kalotaszeg) este o regiune etnografică  situată în nord-vestul României, ce cuprinde partea vestică a județului Cluj și extremitatea sudică a județului Sălaj. 

Comenteaza