Producător clujean de lactate, listat la Bursă. Vrea să deschidă 10 magazine în capitală

Producător clujean de lactate, listat la Bursă. Vrea să deschidă 10 magazine în capitală
| Foto: observatorulph.ro

Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export, controlat de familia Naş, intră joi la tranzacţionare pe piaţa AeRO a BVB, sub simbolul BONA. Firma are în obiectiv ca laptele colectat dimineaţa să ajungă pe raftul magazinelor ca produs finit în aceeaşi zi. 

Producătorul clujean de lactate Bonas, controlat de familia Naş, vine joi la Bursă, după ce a vândut 40% din companie într-un plasament privat în luna aprilie, anunţă ZF.ro.

Listarea companiei vine în urma derulării unui plasament privat în luna aprilie, când producătorul a vândut un pachet de 40,76% din actiuni, la un preţ de 5 lei/acţiune. În urma operaţiunii, Bonas Import Export a atras aproape 10 milioane lei. Plasamentul privat a fost realizat cu sprijinul Interdealer Capital Invest.

Compania are în plan extinderea capacităţii de producţie şi de procesare şi a reţelei de magazine, mai întâi la nivel regional şi ulterior la nivel naţional. Planurile iniţiale includ deschiderea a 5-10 magazine în Bucureşti.

Mare parte din produse sunt desfăcute acum prin cele 17 magazine proprii, pentru că unul dintre principalele obiective este ca laptele colectat dimineaţa să ajungă pe raftul magazinelor ca produs finit în aceeaşi zi sau cel mai târziu a doua zi dimineaţa.

Potrivit datelor de la Confidas.ro, Bonas este controlată în proporţii egale de 33,33% de către Petru Brad, Emil Ovidiu Naş şi Vasile Naş. Sorin Naş, CEO al companiei, a fost în perioada 2018-2019 secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

În 2020, compania a avut un profit net de 1,1 mil. lei, în creştere cu 76%, la afaceri de circa 15,7 mil. lei, plus 12,3%.

loading...
Comenteaza