Fabrică din Transilvania, preluată de un producător german de vehicule militare. Participaţie de 72,5%

Fabrică din Transilvania, preluată de un producător german de vehicule militare. Participaţie de 72,5%

Grupul german din industria de apărare estimează că după preluarea participaţiei de 72,5% din fabrica românească va avea un potenţial de vânzări anuale de până la 300 de milioane de euro.

Producătorul de arme și vehicule militare german Rheinmetall, cel mai mare din Germania și unul dintre giganții în domeniu la nivel mondial, cumpără pachetul majoritar de acțiuni la producătorul român de vehicule Automecanica Mediaș.

Mai exact, Rheinmetall care preia o participaţie de 72,5% la Automecanica Mediaş din Transilvania. Restul acţiunilor companiei vor rămâne în proprietate privată, iar în urma preluării, compania din România se va numi Rheinmetall Automecanica şi va face parte din reţeaua globală de producţie a grupului german.

Rheinmetall este deja prezentă în alte două ţări de pe flancul estic al NATO, Ungaria şi Lituania. Mai mult, în decembrie 2023, România a atribuit Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană, în valoare de 328 de milioane de euro, transmite digi24.ro.

Rheinmetall cooperează cu Automecanica din 2022, când cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare. Rheinmetall a amenajat un centru militar de întreținere și logistică la Satu Mare, pentru a asigura mentenanța armelor folosite pentru războiul din Ucraina, amintește profit.ro în contextul informațiilor noi despre preluarea pachetului majoritar al fabricii din Mediaș.   

În 2022 Rheinmetall a avut vânzări de 6,4 miliarde euro. Cu sediul la Dusseldorf, vestul Germaniei, Rheinmetall produce printre altele tunul pentru tancurile Leopard 2, utilizate de mai multe armate din Europa și care urmează să fie livrat și Ucrainei, precum și Panzerhaubitze 2000, un obuzier care este deja folosit de armata ucraineană, mai notează profit.ro. 

Comenteaza