Producătorul de cărămizi Brikston își va mări afacerile la Cluj

Producătorul de cărămizi Brikston își va mări afacerile la Cluj

Piața rezidențială a Clujului va contribui la o creștere a cifrei de afaceri de până la 10% a producătorului de materiale pentru zidărie și finisaje Brikston, estimează conducerea companiei controlată de fondul de investiții ADM Capital.

"Suntem în plin sezon de construcţii în acest moment. Piaţa rezidenţială se dezvoltă rapid în toate zonele ţării, cu precădere în polii economici Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi şi estimăm o creştere a pieţei între 5-10% până la finele anului.

În Republica Moldova şi Ucraina ne-am propus să creştem volumul exporturilor până la 10% din cifra de afaceri în acest an. Creşterea costurilor utilităţilor din ultimii doi ani ne motivează să dezvoltăm materiale de construcţii cu calităţi superioare din punctul de vedere al eficienţei energetice.

Ne îndreptăm cu paşi repezi către 2020, când noile proiecte rezidenţiale vor trebui să respecte legislaţia europeană, prin reducerea consumului energetic până la aproape de zero, iar acest lucru va avea impact semnificativ în transformarea industriei de materiale de construcţii", a precizat Iulian Mangalagiu, director general al Brikston Construction Solution (BCS).

Producătorul estimează că va avea o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro în acest an. În ultimul deceniu, producţia de cărămidă a fost dublată. Managementul BCS are în vedere crearea unor noi soluţii cu aplicabilitate în construcţia de case eficiente energetic, o tendinţă europeană care începe să devină evidentă şi în România. Brandul este prezent în 250 de puncte de vânzare din întreaga ţară şi în lanţurile Dedeman, Leroy Merlin, BricoDepot, Hornbach.

Compania a fost înfiinţată în 1969 sub numele de Fabrica de Produse Ceramice, iar în 1973 s-a unificat cu fabrica de betoane armate, în Întreprinderea de Materiale de Construcţii Iaşi, generând apoi societățile Somaco București și Ceramica Iași. În 2007, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Advent International, iar din 2014, compania este deţinută majoritar de fondul de investiţii ADM Capital.

Comenteaza