''Produse interzise comercializării". Încă o alertă de măşti neconforme în România

''Produse interzise comercializării". Încă o alertă de măşti neconforme în România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că încă o notificare a României privind existenţa în comerţ a unui tip de măşti neconforme a fost validată de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Notificarea transmisă de România atrage atenţia că măştile de protecţie marca Simbio, care au ca țară de origine China, ar putea prezenta riscuri pentru sănătate.

"Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism relevant. În consecinţă, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149", se menţionează în notificarea transmisă de România în sistemul de alertă rapidă RAPEX.

Un număr de 10.000 de măşti din această categorie au fost oprite de la comercializare, la jumătatea lunii noiembrie, în urma verificărilor realizate în piaţă, potrivit ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ''produse interzise comercializării".

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, a menționat că aceasta este cea de-a optsprezecea notificare transmisă de România în sistemul european de alertă.

" (...) nu mai puţin de 18 alerte de măşti neconforme de pe Sistemul RAPEX al Uniunii Europene vin din partea României, până în acest moment (...). Îi asigurăm încă o dată pe consumatori că sănătatea și drepturile lor sunt protejate de instituția noastră permanent. Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC realizează acest lucru direct, în mod deosebit în condițiile acestui an marcat profund de criza sanitară globală", a declarat preşedintele ANPC.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza