Profi a fost cumpărat de un fond de investiţii şi mai deschide 200 de magazine

Profi a fost cumpărat de un fond de investiţii şi mai deschide 200 de magazine
Tranzacţia dintre cele două fonduri de investiţii Mid Europa Parteners şi Enterprise Investors a fost semnată la finalul lunii noiembrie, după câteva luni de negocieri intense. Preţul final a fost de 533 mil. euro.

La mai puţin de trei luni de la momentul semnării acestei tran­zacţii, Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul, astfel că fondul de investiţii Mid Europa Partners a devenit singurul acţionar al reţelei Profi. Aceasta numără în prezent puţin peste 500 de magazine şi afaceri de aproape 800 mil. euro în 2016. Pentru acest an retailerul şi-a bu­getat afaceri care depăşesc pragul de 1 mld. euro după deschiderea a circa 200 de uni­tăţi noi. Cu un total de 700 de magazine, Profi va deveni cel mai extins lanţ de ma­ga­zi­ne de pe piaţa locală, depăşind Mega Image.

De altfel, în momentul în care au anunţat tranzacţia, oficialii Mid Europa Partners, alături de managerii Profi, au înaintat valoarea de 1.000 de magazine sub brandul Profi, ei confirmând astfel că mai există loc de expansiune pe piaţa locală.

Mid Europa Partners va controla lanţul de peste 500 de magazine prin intermediul companiei MEP Retail Investments SRL, potrivit datelor anunţate de Consiliul Concurenţei.

 

Etichete
Comenteaza