Profit de 3,13 milioane de lei pentru Broker SA în S1

Profit de 3,13 milioane de lei pentru Broker SA în S1
Profit net de 3,13 milioane de lei pentru societatea clujeană de investiţii financiare SSIF Broker, arată compania în raportul semestrial. Profitul a crescut cu 82% faţă de primul semestru al anului trecut, de la 1,72 milioane de lei.

În schimb, veniturile Broker SA au scăzut cu 36%, iar cheltuielile - cu 63%, la 2,74 milioane de lei. Valoarea activelor imobilizate a scăzut cu 6.6% în primele şase luni ale anului pe fondul diminuării plasamentelor în imobilizări financiare, după ce Broker SA şi-a vândut participaţia 3.03% deţinută la Rombat SA. Lichidităţile proprii şi fondurile băneşti ale clienţilor destinate tranzacţiilor bursiere plasate in depozite pe termen scurt, au crescut cu 72.5% faţă de începutul anului până la 10.57 milioane lei. În 30 iunie valoarea capitalurilor proprii se ridica la cca 78,1 milioane lei, în creştere cu 4.2% faţă de nivelul de la sfârşitul anului 2011.

 

„Evoluţia fluctuantă a pieţei locale din primele şase luni - aprecieri semnificative în T1 şi corecţii puternice în T2) a impus o gestiune mai activă a portofoliului propriu, în ton cu miscările direcţionale ale pieţei. Corecţiile din trimestrul al II-lea au oferit oportunitatea unei reintrări la cumpărare pe acţiunile lichide din portofoliu (pachete vândute pe parcursul trimestrului I - astfel încât valoarea portofoliului de acţiuni cotate a crescut cu 5.4% faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul anului 2011", arată SSIF Broker, într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri a Broker SA a scăzut cu 19.9% din cauza diminuării comisioanelor medii de tranzacţionare faţă deaceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, ponderea veniturilor din comisioane încasate pentru tranzacţiile intermediate la BVB în totalul cifrei de afaceri a fost de 79,4% faţă de 89,3% în 2011.

Etichete
Comenteaza