Profit de un milion de lei pentru Transilvania Construcţii, anul trecut. Vezi raportul

Profit de un milion de lei pentru Transilvania Construcţii, anul trecut. Vezi raportul
Compania clujeană Transilvania Construcţii a avut anul trecut un profit de un milion de lei, de trei ori mai mare faţă de cel înregistrat în 2010, când profitul a ajuns la 335.165 lei. Profitul de 1,08 milioane de lei vine la o cifră de afaceri de 43,25 milioane de lei, în creştere faţă de cea din 2010, când cifra de afaceri a companiei clujene era de 35,54 milioane de lei.

Cel mai important proiect al Transilvania Construcţii, anul trecut, a fost finalizarea stadionului Cluj Arena, dar şi construirea unui hotel în Buzău şi construcţia unui ansamblu rezidenţial pe Calea DOrobanţilor, cu 110 apartamente. Ansamblul urmează să fie finalizat în următoarea perioadă.


Compania clujeană a cumpărat anul trecut un teren pe strada Orăştiei 10, în suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, pentru 1,4 milioane de euro, bani din care 1,2 milioane de lei au fost asigurate printr-un credit bancar. Terenul a fost cumpărat pentru dezvoltarea Parcului Logistic Transilvania, administrat de Transilvania COnstrucţii pe strada Orăştiei.


O altă sumă de 2,2 miioane de euro a fost contractată de Transilvania COnstrucţii printr-un credit bancar pentru extinderea şi modernizarea spaţiilor din Parcul Logistic Transilvania, în suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi. Investiţia era finalizată în pondere de 95% la sfârşitul anului trecut.

Principalii competitori ai Transilvania Construcţii, pe plan local, sunt ACI Cluj SA, Napoca Construcţii SA, TCI Contractor General SA şi Trustul de Instalaţii Montaj SA în ce priveşte construcţiile, şi parcurile industriale Tetarom SA în ce priveşte închirierea spaţiilor comerciale şi de birouri.

Compania este controlată de familia Timofte, Mircea (foto) şi Gabriela, cu 30% şi respectiv 29,4% dintre acţiuni. Directorul companiei este chiar fiul acestora, Andrei Timofte. Acesta a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca în 2009 şi a fost membru în Consiliul de Administraţie al societăţii până la numirea sa în funcţia de director general.

Comenteaza