Profit în scădere la BCR: 123 de milioane de euro

Profit în scădere la BCR: 123 de milioane de euro
Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în primele nouă luni din 2017 un profit net de 559 de milioane de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut aceasta a consemnat o scădere determinată de reluări de provizioane de risc.

Rezultatul operaţional a fost de 1,07 miliarde de lei, cu 0,4% mai mare decât în anul precedent, când s-a situat la 1,06 miliarde, datorită cheltuielilor operaționale mai mici. Pe segmentul retail, BCR a acordat volume noi de credite de 4,1 miliarde de lei. Creditele garantate au fost susținute de programul Prima Casă în baza noilor alocări de plafoane de garantare și a tragerilor mai mari de credite în cel de-al treilea trimestru, evoluție de așteptat să continue și în trimestrul IV. 
 
Rata creditelor neperformante, de 10,5% la 30 septembrie 2017, a scăzut de la 13,3% la 30 septembrie 2016, grație reducerii stocului neperformant prin recuperări, însănătoşiri, vânzări de portofolii şi scoateri în afara bilanţului. Depozitele clienţilor sunt principala sursă de finanţare a BCR, în timp ce banca beneficiază de surse de finanţare diversificate, incluzând compania mamă.  
 
„BCR are în plan să păstreze concentrarea asupra creditării în lei, prin creșterea continuă a ponderii creditelor acordate în moneda locală, deja majoritare în portofoliul total de credite al băncii, utilizând pe deplin capacitatea puternică de autofinanțare în lei”, a transmis conducerea băncii. BCR, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România. Principalii săi concurenţi pe piaţa din ţara noastră sunt Banca Transilvania Cluj şi BRD-GSG Bucureşti.

Comenteaza