Profit net de circa 780 milioane lei pentru Banca Transilvania

Profit net de circa 780 milioane lei pentru Banca Transilvania
Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a raportat în primele nouă luni un profit net de 779,8 milioane lei, în creştere cu aproape 19%, faţă de perioada similară a anului anterior, de 657 milioane lei.

Detalii financiare (comparativ cu finalul anului trecut):

54,9 miliarde lei sunt activele totale, in crestere cu 6%;
29,9 miliarde lei este soldul creditelor totale, in crestere cu 10%;
44,98miliarde lei depozitele clientilor, in crestere cu 7%.

BT este sustinator al economiei romanesti: Creditele, ca sold, pe toate liniile de business ale bancii, au crescut cu 10% in ianuarie - septembrie a.c. Banca Transilvania a acordat in aceeasi perioada 138.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor si celor din zona Corporate, in valoare totala de peste 9 miliarde lei. In fiecare zi, in primele 9 luni ale anului, la Banca Transilvania au fost aprobate si procesate peste 700 de credite. 2,3 miliarde de lei reprezinta taxele si alte contributii la bugetul de stat ale BT in ultimii 5 ani, in nume propriu, pentru angajati si clienti, iar din aceasta suma, 314 milioane de lei sunt in primele 9 luni ale acestui an.

Banca Transilvania & antreprenorii romani:

O treime din firmele nou infiintate in 2017 au ales sa lucreze cu Banca Transilvania.
BT are peste 245.000 clienti companii - IMM, micro-companii si Corporate. 2.000 de micro-intreprinderi au primit finantari prin BT Mic, companie dedicata sustinerii afacerilor mici si infiintata la inceputul acestui an.

BT, digital si simplificarea modului in care clientii fac banking:

160 bancomate multifunctionale BT Expres Plus, 470 de automate BT Expres si 1.100 de bancomate sunt in reteaua bancii. Cu ajutorul acestora, clientii au acces facil si non-stop la cele mai uzuale operatiuni bancare: depunere de bani, transfer, schimb valutar, acces la contul curent etc.

Peste 12,2 milioane este numarul tranzactiilor realizate prin BT24 Internet Banking, respectiv peste 2 milioane prin Mobile Banking, in crestere cu 16%, respectiv 130%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Peste 350 mii de utilizatori au BT24 Mobile Banking, aplicatie care ofera acum o experienta superioara clientilor, prin optiunile noi lansate, in urma upgrade-ului.
Clientii au facut in trimestrul al treilea cumparaturi si plati cu cardurile BT in valoare de peste 3,3 miliarde lei.

Banca Transilvania, prima banca de plati din Romania:

BT este partenerul administratiilor centrale si locale privind colectarea impozitelor si taxelor: aproximativ 2,1 milioane de plati au fost facute prin Banca Transilvania catre Trezorerie, in valoare de peste 12,8 miliarde lei.
36,5 milioane de operatiuni au fost facute de clientii Bancii Transilvania in primele 9 luni ale anului, fara includerea celor cu carduri.

BT & retail banking:

8mii de persoane au avut acces la o locuinta datorita imprumuturilor ipotecare sau imobiliare oferite de Banca Transilvania in primele 9 luni ale anului. Peste 3 milioane de carduri BT emise, cu care au loc peste 1 milion de tranzactii/zi.

BT, parte a comunitatii

21,4 milioane de lei este contributia BT in acest an la programe de educatie financiara si antreprenoriala, sport, cultura si cauze sociale. Prima generatie EMBA University of Hull, scoala de business 100% britanica fondata inclusiv de BT, a absolvit in acest an. Programul de voluntariat Padurea Transilvania a ajuns in acest an la a patra editie, ocazie cu care a fost impadurita in Cluj o suprafata de 10 hectare. 


Profitul net al Bancii Transilvania este de 780 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania, de 829 milioane lei. Grupul BT a incheiat primele noua luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde lei, din care banca detine 54,9 miliarde lei. Creditele nete - incluzand leasing - reprezinta 54,3% din activele Grupului Financiar BT. Solvabilitatea bancii este de 17,95%, fara a include rezultatul primelor noua luni ale anului.

Numarul de tranzactii derulate in BT in primele 9 luni din anul 2017 a crescut cu 19%, iar veniturile nete din operatiuni au crescut cu 15% in aceeasi perioada, comparativ cu anul trecut, in contextul in care banca a oferit servicii la costuri mai reduse decat in anul anterior. Rata expunerilor neperformante ale Bancii Transilvania, conform definitiei europene, este de 7,3%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%.

Informatii pentru actionarii BT:

Raportul aferent trimestrului III 2017, intocmit in conformitate cu prevederile Articolului 113 lit. C din Regulamentul CNVM Nr.1/2006 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare, va fi disponibil pe site-ul BT (pagina Actionari/Rezultate financiare) incepand cu 13 noiembrie a.c.
Situatiile financiare la 30.09.2017 nu sunt auditate sau revizuite; cele aferente 31.12.2016 sunt auditate.

 

Comenteaza