Programul „Casa Verde Fotovoltaice” ar putea fi deblocat. Ce a anunțat ministrul Mediului

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” ar putea fi deblocat. Ce a anunțat ministrul Mediului
| Foto: rednewswire.com

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anuțat că există o posibilitate prin care programul „Casa Verde Fotovoltaice” ar putea fi deblocat în urma unei noi sesiuni de validare a instalatorilor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă lansarea unei noi sesiuni de validare a instalatorilor şi o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice.

Conform Ministerului Mediului, în perioada 22 noiembrie, ora 10.00 – 28 noiembrie 2023, ora 23.59, Administratia Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Cum s-ar putea debloca programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Ministrul Mediului Mircea Fechet anunţă şi o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice.

„Sunt 90.000 de beneficiari, 90.000 de familii care aşteaptă Programul «Casa Verde #Fotovoltaice», blocat de decizia unei Curţii de Apel Oradea, care a suspendat acest program în urmă cu câteva săptămâni. Am primit o promisiune din partea societăţii care a iniţiat procesul că, dacă va fi validată ca instalator autorizat în noua sesiune, aceasta va face o cerere de renunţare la judecată şi aşteptarea va lua sfârşit pentru cei 90 de mii de beneficiari”, susţine Mircea Fechet, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că, în sesiunea care începe miercuri, se pot înscrie şi instatori care nu au încercat prima dată sau instalatori care au fost respinşi. Instalatorii deja validaţi în prima sesiune din 2023 nu trebuie să se reînscrie.

„Înscrierea instalatorilor în program şi transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicaţiei, pusă la dispoziţia acestora pe pagina de internet a AFM”, arată Ministerul Mediului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza