Programul pentru angajarea tinerilor în agricultură beneficiază de fonduri de 1 milion de lei în acest an

Programul pentru angajarea tinerilor în agricultură beneficiază de fonduri de 1 milion de lei în acest an

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat că Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară beneficiază de fonduri de 1 milion de lei în acest an.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Programul vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin instituirea unui instrument de susţinere financiară, care să le ofere acestora posiblitatea de a angaja forţă de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară.

"În şedinţa Guvernului din data de 30 aprilie 2020 a fost aprobată o Hotărâre ce completează art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, aprobate prin HG nr. 325/2019. Prin actul normativ aprobat astăzi s-a stabilit valoarea Programului aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie", a informat ministerul.

Măsura urmăreşte crearea cadrului legal adecvat şi a mecanismelor necesare de punere în aplicare a ”Programului pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară”, derulat pe perioada 2018-2020.

"Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată: 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare; 500 lei pentru persoanele fără studii", precizează ministerul.

De asemenea, pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligaţia de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza