Programul Rabla pentru mașini merge mai departe. Ciucă: "Avem în vedere majorarea sumelor"

Programul Rabla pentru mașini merge mai departe. Ciucă: "Avem în vedere majorarea sumelor"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Uzina Dacia Mioveni, că Programul Rabla a fost menținut și anul acesta şi "vom continua ca și în anul viitor să avem asumat acest program".

Premierul a vizitat Uzina Dacia Mioveni și a discutat cu managementul companiei despre importanța sectorului auto pentru economia românească și viitorul acestei industrii.

„Am vizitat astăzi Uzina Dacia Mioveni și am discutat cu managementul companiei despre importanța sectorului auto pentru economia românească și viitorul acestei industrii.

M-am bucurat să constatat că la Uzinele Dacia sunt proiecte noi, există perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii 10 ani și dincolo de acest termen, iar acest lucru ne face să privim cu optimism spre viitor.

Faptul că la Mioveni se produce o mașină în mai puțin de un minut și că pe linia pe care am vizitat-o au fost realizate peste 3 milioane de motoare din 2014 până în prezent, sunt confirmări ale competitivității acestei uzine cu tradiție în România.

(...) Dacia este dovada că inovarea, viziunea, tenacitatea și managementul performant înseamnă succes garantat! Uzina și-a propus ca, începând cu 2030, să aibă emisie de carbon zero, ceea ce este, de asemenea, foarte important, iar anul viitor urmează să intre pe linia de producție și un nou automobil hibrid, planuri ce se înscriu în atingerea obiectivelor noastre pentru un mediu mai curat.

În programul de guvernare am menținut și anul acesta Programul Rabla şi vom continua ca și în anul viitor să avem asumat acest program. Trebuie să avem în vedere - chiar a fost o discuție în acest sens - atât creșterea valorii financiare a programului, cât și a sumei de compensare, având în vedere rata inflației.

(...) Avem deja o serie întreagă de programe în derulare pentru sprijinul IMM-urilor, dar trebuie să ne asigurăm că acordăm atenția cuvenită și producătorilor industriali de anvergură. Este responsabilitatea noastră, a guvernului, să menținem această linie de dialog permanent și să găsim soluții împreună pentru a oferi garanția că ştim să ne folosim resursele și oportunitățile pe care țara noastră le are și, în egală măsură, ne îngrijim ca oamenii ai aibă siguranța locurilor de muncă”, a transmis Nicolae Ciucă.
 

Comenteaza