Proiect tehnologic clujean, premiat la Gala Forbes

Proiect tehnologic clujean, premiat la Gala Forbes
Un parc tehnologic din Cluj a fost desemnat drept cel mai inovator proiect în piețele secundare în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings, desfășurată la București.

„Dezvoltarea pieței de birouri din Cluj, situat pe locul al doilea în ediția din acest an a topului Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri, se află în strânsă legătură cu evoluția ascendentă a economiei locale, în care segmentul IT&C joacă un rol important. Liberty Technology Park (LTP) a fost creat pentru a oferi condiții de creștere și dezvoltare companiilor rezidente și a impus standarde inovatoare pentru acest domeniu”, a declarat Andrei Panait, coordonatorul galei.

"LTP este un ecosistem dinamic construit tocmai pe valori precum inovația, creativitatea și excelența, atât de importante pentru dezvoltarea mediului de business din România, și ne bucurăm că aceste valori sunt recunoscute de specialiștii Forbes”, a declarat Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, dezvoltatorul parcului din Cluj.
 
Parcul tehnologic ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea a fost lansat în 2013 și a adus 16.750 mp de spații de birou clasa A pe piața locală, în urma unei investiții de 13 milioane de euro. Printre rezidenții săi se numără Spherik, Siemens, Halcyon, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Makronetz, Luminos Software, Voquz, Cremer, Impact Hub.
 
Gala Forbes premiază companiile cu reușite notabile în segmentul de piață ce cuprinde zona office: dezvoltatori, investitori, proprietari, bănci, companii chiriașe. În acest an, gala s-a extins și în afara Bucureștiului, incluzând orașele  Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov. 
 
Au mai fost premiate companii precum Immofinanz, Oracle, HP, Iulius Group, NEPI, GLL, AFI Europe. Criteriile de jurizare a pieței de birouri au inclus rata de neocupare, stocul existent în 2015, livrările pentru 2016, structura cererii din 2015, ponderea clădirilor verzi în stocul total.

Comenteaza