Proiectele Start-up Nation, vândute pe OLX. “Cesiunea de părți sociale e legală”

Proiectele Start-up Nation, vândute pe OLX. “Cesiunea de părți sociale e legală”
Cesiunea de părți sociale ale societăților comerciale este legală în cadrul programului guvernamental Start-up Nation, iar identificarea unor oportunități de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului, susține ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea.

Scopul programului Start-Up Nation este acela de a ajuta întreprinzătorii aflați la început de drum să pornească o afacere, iar cesiunea de acțiuni nu încalcă nici legislația, nici prevederile schemei de ajutor de minimis pentru acesta, conform ministrului, 

“Obiectivele urmărite au în centrul lor stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

Totuși, noii deținători ai acestor societăți comerciale, beneficiare de ajutor de minimis în cadrul programului, trebuie să știe că vor prelua inclusiv obligațiile ce decurg din implementarea schemei, cum ar fi menținerea locurilor de muncă create prin program pe parcursul a doi ani sau păstrarea echipamentelor pentru care s-a obținut finanțarea. 

În același timp, însă, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conștienți de un fapt: planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva și nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei. Ei vor avea obligația de a lucra cu ceva croit pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor și structurilor lor".

Ministrul a dispus monitorizarea cu atenție a tuturor proiectelor din Start-up Nation. ”Este important să creștem atractivitatea programului pentru antreprenori și să simplificăm, în ediția 2018, pe baza experienței anului trecut, accesul la finanțare.

Vom intensifica ritmicitatea consultărilor cu mediul de afaceri pentru a adopta, împreună cu acesta, soluții de fluidizare a procedurilor pentru întreprinzătorii care văd în Start-up Nation șansa reală de a-și îndeplini visul de a deveni antreprenori de succes, de a avea un nivel de trai ridicat și o viață mai bună”, spune Oprea.

În șase luni, pe platforma de vânzări pe internet OLX au ajuns 200 de astfel de anunțuri. 80% din proiecte au fost scoase la vânzare în ultimele trei luni, iar active mai sunt 100 de anunţuri. Au fost oferte din București, Cluj-Napoca, Pitești, Craiova, Oradea sau Iași.

Comenteaza