Proiectul din Groapa Mărăşti ajunge pe masa consilierilor locali

Proiectul din Groapa Mărăşti ajunge pe masa consilierilor locali
Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca dezbate în şedinţa sa de marţi proiectul companiei Nervia, după ce proiectanţii au obţinut avizul necesar Planului Urbanistic Zonal după cinci prezenţe în Comisia de Urbanism. Nervia vrea un complex mixt în zona Expo Transilvania.
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru străzile Aurel Vlaicu - Dâmboviţei - zona Expo Transilvania vizează un teren de 10 hectare, studiat, din care 4,4 hectare grupează zona spaţiilor verzi şi plantate, pentru care se menţine încadrarea funcţională. “Pe terenul concesionat de beneficiar se stabileşte construirea de clădiri pentru servicii, comerţ, hotel, birouri, locuinţe (minimum 30% din suprafaţă), parking subteran”, prevede proiectul de hotărâre. Proiectanţii au propus realizarea unui nou sens giratoriu, la intersecţia străzii Dâmboviţei cu Calea Someşeni, care va funcţiona împreună cu sensul giratoriu prevăzut la sud de pasaj.

Reprezentanţii Arhimar, biroul care s-a ocupat de proiectul Nervia, au avut nevoie de nu mai puţin de cinci prezenţe în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) înainte de a obţine avizul pentru PUZ. Membrii CTATU au făcut observaţii despre funcţionarea Expo Transilvania, traficul generat de noile funcţiuni, dar şi despre complexul propus, cel mai vehement fiind arhitectul Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. De fapt, proiectul a trecut într-o şedinţă de la care acesta a absentat.

Investitorul are la dispoziţie 6,5 hectare pentru acest complex, din care cinci concesionate de la primărie. Expo Transilvania, actualul complex de târguri, funcţionează între parcelele pe care Nervia şi-a prevăzut proiectul şi utilizează ca parcare un teren ce aparţine, de fapt, acestei companii. În forma prezentată, proiectul prevede un hotel de 200 de camere pe 14.500 mp, servicii pe 39.000 mp, zonă rezidenţială pe 33.000 mp, zonă comercială pe 18.000 mp şi galerii expoziţionale pe 5.000 mp. Conducerea Nervia a precizat că va pregăti strategia de abordare a proiectului după obţinerea hotărârii CL.


Comenteaza